Bu yıl son kez yapılan OKS'nin yerini alacak olan ve ilki 21 Haziran'da, 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre ilimizden 9 birinci çıktı.

Kentimizde 6. sınıflarda 8 öğrenci 7. sınıflarda da 1 öğrenci 500 tam puan alanlar arasına girdi.Bu öğrencilerden 3 tanesinin kendi dershane öğrencileri olduğunu belirten Final Dergisi Dershaneleri Müdürü İbrahim Gülsu, dershanelerinden 6 sınıflarda 500 tam puan alan başarılı öğrencileri altınla ödüllendireceklerini duyurdu.

İlimizdeki Final Dergisi dershanesi müdürü İbrahim Gülsu, 500 tam puan alan altın çocukların isimlerini şu şekilde açıkladı; “ 6. Sınıf öğrencilerimizden Ege Karslıoğlu, Şerife Begüm Gökhan, Ahmet Han Ulutaş, SBS’de tüm soruları eksiksiz olarak cevaplandırmışlardır. 500 tam puan olan bu öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu öğrencilerimizi yetiştiren, öğretmenlerine, ailesine ve dershane öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bu öğrencilerimiz için önümüzdeki günlerde, ödülü töreni yapıp, kendilerini altınla ödüllendireceğiz” diyen Gülsu, sonuçların ilimiz açısından sevindirici olduğunu SBS Türkiye geneli sıralaması umarız OKS’den daha yüksek çıkar, SBS’yi genel manada destekliyoruz” şeklinde konuştu.

SBS ile ilgili olarak Bakanlık, sonuçlar açıklandıktan sonra yapılacak herhangi bir işlem olmadığını, tercihlerin 8. Sınıf SBS sınavından sonra yapılacağını, bu sebeple SBS'de dereceye giren öğrencilerin de açıklanmayacağını belirtti.



ajans46
Editör: TE Bilisim