Kahramanmaraş müftülüğüne bağlı Kuran kurslarındaki öğretmenlerin verimini artırmak için 6 ay önce başlatılan Tashih-i Huruf kursu sona erdi, belgeleri törenle verildi.


Kahramanmaraş Onikişubat ilçesine bağlı Yaşar ve Şerife Gölcü kız kuran kursu salonunda eğitmen il müftüsü Muhammed Gevher’in altı ay boyunca başta bizzat kendisi, Şule Osmanoğlu ve il vaizleri ile verdiği Tashih-i Huruf kursunda mutlu sona gelindi. 21 Kuran kursu öğretmeni Diyanet İşleri başkanlığından gelen bir heyetin imtihanından başarı ile geçerek belge almayı hak kazandı.


Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde yapılan güzel bir törenle Kurs öğretmenleri Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Onikişubat ilçe müftüsü Davut Polat ve İl Vaizlerinin elinden belgelerini aldılar.


Program Sarayaltı Camii Kız Kuran kursu öğreticisi Emine Savan’ın Kur’an tilavetiyle başladı. Sâriye Demir okuduğu tashih-i huruf makalesiyle salondan büyük alkış aldı. Kahramanmaraş’ın eğitmen Müftüsü Muhammed Gevher başta olmak üzere kursiyerlere ders veren hocalar, yapılan sunum eşliğinde birer konuşma gerçekleştirerek, altı ay içinde yaşadıkları güzel anları, hatıraları dinleyicilerle paylaştılar.


Kahramanmaraş il müftüsü Muhammed Gevher tashih-i Huruf kursunun önemine değindi ve bu kurslardan çok az kişilerin yararlandığını belirtti. Kuran-ı Kerimi usulüne uygun, güzel okunduğu an kalplerin titrediği ve insanları duygulandırdığını da belirten Müftü Gevher, “Sevinçliyiz, çok şükür kursumuzu tamamladık.” dedi.  


Tashih-i huruf kursunu başarı ile bitiren kursiyerlerden oluşan ilahi korosu, okudukları bir birinden güzel ilahiler ve kasidelerle programa renk kattılar, salondan takdir aldılar. KSÜ Musiki öğretmeni Ahmet Görüzoğlunun yönetimi, Sandalzade Kur’an Kursu Müdiresi Neyzen Ayşe Taşkıran Ney taksimi dinleyenleri mest etti.  Meryem Kavak hoca hanımın sunumu ve Nurhan Çardaklının okuduğu tiyatrosal şiir, salonda duygulu anlara sahne oldu.


Kursiyerlerin, Kuran-ı daha güzel okumak, harflerin mahreçleriyle beraber çıkarmak için titiz bir uğraşı vermiş oldukları okudukları kuran tilavetlerinde kendini gösterdi.


Program yine Kur’an kursu öğreticilerinin hatim ve Meryem Kalaylının güzel duasıyla son buldu.


 Kursa katılan öğretmenler ise çok şanslı olduklarını ve eğitmen müftülerinin sayesinde bu kursun çok faydasını gördüklerinin altını çizdiler.


Haber: Hacı Ali GÜNEÇIKAN

Editör: TE Bilisim