Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan Gökhan Kum, yaklaşık 10-15 günlük çalışmayla horozlarına bazı temel komutlara tepki vermeyi öğretti. Kum’un çektiği videolar sosyal medyada ilgi gördü.
Kum’un eğittiği horozlar, “gel”, “git” ve “öt” komutlarına göre hareket ediyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ise izleyenleri eğlendiriyor.
“BUNLAR NEDEN EĞİTİLMESİN?” DİYEREK BAŞLADI
Horozlarını eğitme fikrinin komik videolar izlediği sırada aklına geldiğini anlatan Kum, aynı kişiden aldığı kardeş horozları eğitmeye karar verdi.
İlk aşamada yaklaşık 10-15 gün boyunca horozlarıyla ilgilenen Kum, daha sonra çalışmasını videoya almaya başladı. Paylaşımların ilgi görmesi üzerine horozları eğitmeye devam etti.
Kum, horozlarına “gel” dediğinde yanına gelmelerini, “git” dediğinde uzaklaşmalarını ve “öt” komutunda ise ötmelerini öğretmeye çalıştığını söyledi.
SIRADA MİSAFİR KARŞILAMA VAR
Çalışmasını sürdürmek istediğini belirten Kum, insanların videoları beğendiğini ve kendisinden devam etmesini istediğini söyledi. Kum, fırsat buldukça yeni videolar çekerek insanların eğlenmesini amaçladığını ifade etti.
Kum, horozlarla iletişim kurulabileceğini göstermeyi amaçladığını belirterek, yaklaşık 15 gün boyunca yalnızca “öt” komutuna odaklandığını anlattı.
Eğitimin sonraki aşamasında ise horozların komutlara daha kapsamlı şekilde uymasını hedefleyen Kum, bir kişinin gelmesi durumunda “hoş geldin” diyerek horozların misafiri karşılamasını ve ötmesini sağlamaya çalışıyor.
Kum, “Olmayacak hiçbir şey yoktur. Önemli olan istemektir, arzulamaktır” sözleriyle çalışmasına ilişkin düşüncesini aktarırken, amacının zor görünen bir şeyi başarmak olduğunu söyledi.
Next





