Cem Uzan, borçları için Başbakan'a mektup yazdı, "Uzlaşalım" dedi. 3 bakan ve TMSF Başkanı Başbakanlık'ta Cem Uzan'la masaya oturdu. Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi Bilal Çetin'in ortaya çıkardığı toplantıda taraflar anlaşamadı.

Cem Uzan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı, borçları için uzlaşma istedi.

Uzan'ın Başbakan'a yazdığı ilk mektup değil bu. Uzan daha önce de, aynı konuda Erdoğan'a birkaç kez mektup yazmıştı.

Vatan gazetesi Ankara Temsilcisi Bilal Çetin'in haberine göre, Başbakan bu kez Uzan'ın mektubunu değerlendirmeye aldı ve talimat verdi.

3 bakan iki hafta önce Cem Uzan'la masaya oturdu.

Başbakanlık'taki toplantıda Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün karşısına, Cem Uzan, eski İstanbul Milletvekili Emin Şirin'le birlikte oturdu.

Uzan, "Bizim mallarımızı sattınız. Yaklaşık 7 milyar dolarlık tahsilat yapıldı ve bizim borcumuz da 6 milyardı. Üstünü istemiyorum, ama el sıkışıp diğer aktifleri iade edin bize" teklifi ile oturdu masaya.

Ancak Maliye Bakanlığı ve TMSF, Uzan'a "25 milyar dolar borcunuz var" dedi. "Borcumuz yok" iddiası karşılık bulamayınca, Uzan bu kez Libananco davasını koz olarak kullandı.

Uzan, "Uluslararası tahkimde dava Türkiye aleyhine ilerliyor, kaybederseniz Türkiye 12 milyar dolardan fazlasını ödemeye mahkum olabilir" dedi, "ÇEAŞ ve Kepez'i bana verin, Libananco davasından vazgeçelim" teklifini öne sürdü. Ancak bu girişiminden de sonuç alamadı. (MİLLİYET)