TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil; “Afşin’imizi bölgemizin yıldız ilçelerinden biri yapacağımıza namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum” dedi.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Merkezi’nin dün gerçekleştirilen açılış töreninde konuşma yapan Pakdil, Afşin’i önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bölgenin yıldız ilçelerinden biri yapacağına şerefi ve namusu üzerine söz verdi.

TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi’nin açılışını düzenlenen törenle yaptı.

Açılış törenine TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, Cumhuriyet Savcısı Osman Kılıçaslan, SGK İl Müdürü Mehmet Dere, Ak Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Fazlı Aydoğan, Ak Parti Afşin İlçe Başkanı İsrafil Aslaner, CHP İlçe Başkanı Zeynel Yüce, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi’nin açılış töreninde konuşma yapan SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Dere; “Büyük bir heyecanla ülkemize hizmet gayesi güden SGK’nın merkez müdürlüğünün Afşin’e açılması bugüne nasip oldu. SGK’nın açılmasında büyük emeği geçen, bizlere destek veren TBMM Başkan vekili Nevzat Pakdil’e ve burada bu kuruluşu açmamızı sağlamamızı hazırlayan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve heyetine, tüm emeği geçenlere Afşinliler adına teşekkür ediyorum. Bundan böyle halkımız aktivasyon işlemleri için 170 km yol gitmek zorunda kalmayacak. Vatandaşlarımız yolluk ödemeleri, iş ödemeleri gibi sosyal güvenlik kurumunun vermiş olduğu hizmetleri burada,
yerinde sağlayacağız” dedi.

“GEÇMİŞTE 25 MİLYAR TL’LİK AÇIK KAPANMAYA BAŞLADI”

3 kurumun birleşmesinden büyük kar edildiğine vurguda bulunan Dere, “Bilindiği gibi 2006 yılında Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK tek çatı altında toplanması ile birlikte SGK oluşturuldu ve 2008 yılında da taşra teşkilatları kuruldu, il müdürlükleri atandı. Bununla birlikte K.Maraş’ta altı ilçemizde merkez müdürlüğü kurulacak. K.Maraş Merkez ilçe de kurulu olan Dulkadiroğlu merkez müdürlüğü ve bütün eczanelerin, hastanelerin ve sağlık kuruluşlarının ödemelerinin yapılacağı, önümüzde ki günlerde yeni binamızda hizmet verecek olan Sağlık Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü olarak yapılanmamız devam ediyor. İnsan kaynaklarında birleşmeler olduğu gibi kuruluşlarımızın binalarının da birleşimi devam ediyor. Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK birleşerek tek bir binada hizmet vermekte. Bu birleşimin sebeplerinin başında Türkiye bütçesinden sonra en büyük bütçe bu kurumlara aittir. Bu geniş ve büyük bütçeye sahip olan kuruluş dağınık yapıdan kurtarılması gerekiyordu. Üç büyük kuruluş birleştirilerek bunun önüne geçildi. Geçmişte 25 Milyar TL’lik açık ta kapanmaya başlandı. Ayrıca bu kuruluşlar halkla da barışık hale geldi.

Bunun en büyük faydası sigortalılarımıza oldu. Sigortalımız küs gibiydi. Borçlular kapımızdan geçmiyordu. Yeni yapılandırmayla, Türkiye bütçesi kadar olan açığımız yapılan protokollerle kapandı. Bu kuruluş geleceğimizin kuruluşudur. Çünkü kapatılan açıkla ülkemize gerekli yatırımlar yapılacak. Alo 170 hattıyla ve günümüzün teknolojisi ile bütün halkımıza evinde işyerinde veya ilçesinde hizmet vermeye başladık” dedi.

Afşin SGK Müdürlüğü vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar sağlayacak diyen Afşin Kaymakamı Faik Arıcan “Bu güzel günde üç anlam var. Birincisi Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. İkincisi eli öpülesi yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutluyorum. Son olarak da ilçemize bir kuruma daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın işlerini, bürokratik işlemlere takılmadan, maddi kayıplara uğramadan halledebilecekleri bir kuruma kavuşuyoruz. İlçemize hayırlı olsun. Başta TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“BİZLER AFŞİN’İMİZİN HİZMETKÂRIYIZ”

Afşin’e yatırımların devam edeceğinin altını çizen TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Bugün 18 Mart Şehitler Günü. Bu vatanı kanları ile bizlere hediye eden şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Böyle güzel bir vatanın topraklarında oturuyoruz. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Yaşlılarımızın da yaşlılar haftasını kutluyor ve ellerinden öpüyorum. Diğer taraftan SGK Merkez Müdürlüğümüzü açıyoruz. İnsanların hizmetkarı olmak, hizmeti halkımızın ayağına getirmek düşüncesi ile hareket ederek, Afşin’e layık olduğunu vermek gayesi ile bu gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürümüz ile beraber hareket ederek, milletvekillerimizin de çalışmaları ile SGK Merkez Müdürlüğünü Afşin ilçemize kazandırıyoruz” dedi.

“BİZ HALKIMIZIN YANINDAYIZ, KİMSESİZLERİN KİMSESİYİZ”

‘Biz halkımızın yanındayız, kimsesizlerin kimsesiyiz’ diyen TBMM Başkanvekili Pakdil, “Bu hizmetler artarak devam edecek. Altı yıllık dönemde sağlık konusunda büyük hizmetler yapıldı. Halkımızın bir kısmı bağ-kurlu, bir kısmı emekli sandığı mensubu, bir kısmı SSK’lı, diğer bir kısmı da yeşil kartlı. Bütün vatandaşlara sahip çıkmak bizim görevimiz. Sağlık güvencesi olmayan vatandaşımız yok. Biz halkımızın yanındayız, kimsesizlerin kimsesiyiz. Bu memleketin bütün insanlarına, her nerede yaşıyorlarsa yaşasınlar, o insanların derdi ile dertlenmiyorsak eksik bir şeyler var demektir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile hareket etmekteyiz.

PAKDİL, HÜKÜMET KONAĞININ MÜJDESİNİ VERDİ

Ülkemizin 17 ilçesine yapılan Hükümet konağından birisini de Afşin’imize yapacağız. Bizler Afşin’imizin hizmetkârıyız. Bakıldığı zaman ilçelerimiz içinde en çok yatırımı alan ilçe Afşin’dir. Afşin halkı yapılan hizmetleri görür ve Afşinli kadirşinastır. Afşin’imizi önümüzde ki birkaç yıl içerisinde bölgemizin yıldız ilçelerinden biri yapacağımıza şerefim ve namusum üzerine söz veriyorum. Bugün Afşin’imize kazandırdığımız SGK ile birlikte hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

Pakdil ayrıca, Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın bulunduğu binanın üst katına açılan Afşin Sosyal Güvenlik Merkezi’nin bilgisayarlarını, büro malzemelerini karşılayan Maden-İş Sendikası ve Tes-İş Sendikası’na teşekkür etti. (Haber ve fotoğraflar: Yiğit Aydın / Yeşil Afşin - www.kanal46.com)