Kredi kart aidatı, hesap işlem ücreti, kart basım ve gönderim ücreti, ekstre gönderim ücreti derken ekstrelerde birde 2 TL olan gecikme bildirim ücreti yansıyınca tüketiciler çileden çıktı.


Türkiye’nin En BüyükŞikayet Portalı Şikayetvar’a gelen şikayetlere göre bankalarsms, mektup vediğer iletişimkanalları ileyapılan hertürlü bildirim için(tahsilat amaçlı yapılacak bildirimler, gecikme bildirimleri vs dahilolmak üzere) alınan 2 TLtutarında ücretalıyor.

BORCUNUZU GECİKTİRMEYİN
Hesap özetinizde belirtilen borcunuzu zamanında ödemediğinizde bankalar önceki dönemden devreden borcunuz var ise hesap kesim tarihinden borcun ödendiği tarihe kadar faiz hesaplıyor. Tüketicilerden gecikme faizi alan banka birde müşterisine borcunu hatırlatarak tekrar borçlandırıyor. Borç hatırlatmak için gönderdiği sms, mektup ve diğer iletişim kanalları ile yaptığı her türlü bildirim için 2 TL alıyor. Böylece astarı kendisinden pahalıya patlıyor. Şikayetvar’ın Yöneticisi Dr. Ömer Deveci, gecikme bildirim ücretine dair şikayetlerin son dönemde arttığına dikkat çekerek “Bankalara olan borcunuzu geciktirmeyin. Ertelenen borçlar hem faize giriyor hem de borcunuzun ödenmediği hatırlatılarak sizden ek ücret alıyorlar. Gönderilen birçok şikayette tüketiciler gecikme bildirim ücretine dair hiçbir bilgilendirilme yapılmamasına rağmen gönderilen her bildirim için 2 TL alınmasına tepkili” dedi.

"BORCUMUZU BİLDİRMEYİN"
“Bankalar yeni bir kazanç kapısı daha buldu” diyen şikayetçiler tepkilerini şöyle ifade ettiler:
“Gecikme bildirim ücreti, bankaların sistem anlayışına göre zamanında ödenmeyen kredi kartı borçlarının mesaj olarak bildirilmesiyle insanlardan alınan pahalı mesaj ücreti. Nasıl bir mantıksa zaten borcunu ödeyemeyen insandan bir de mesaj bildirim ücreti istiyorlar. Borcumuzu bildirmelerini istemiyoruz bir de ücret istiyorlar. Uygulanan sistem bankalarınekstraparaalmak istemesinden başka bir şey değil. Gecikme faizindenfazla gecikme bildirim ücreti alınıyor. Ne kadar pahalı bir bildirim. Biz zaten borcumuzu ödemediğimizde zaten günlük faiz uygulamıyor musunuz? Gecikme bildirim ücreti alıyorsunuz, alt tarafı bir mesaj gönderiyorsunuz. Bunun masrafı nedir ki böyle bir ücret yansıtılıyor? İkincisi biz ödemekle mükellef isek siz de bankacılık etiği gereği bunu bildirmelisiniz.Kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmedeyer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbirşekil ve surette ödemetalep edilemez ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamaz. Sözleşmede kart hamilinin haklarını zedeleyici ve kart çıkaran kuruluş lehinetek taraflı haksız şartlar sağlayan hükümlere yer verilemez. Kartlarımızı  iptal ettireceğiz”