Bu yıl Antalya’da 10–13 Şubat 2010 tarihleri arasında 17.’si düzenlenen “Uluslararası Yiyecek & İçecek ihtisas Fuarı”na Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın müşterek olarak hazırladıkları “Maraş Biberi” standı fuara damgasını vurdu.

KAHRAMANMARAŞLILAR ANTALYA YA ÇIKARTMA YAPTI

Fuar’a TBMM Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat PAKDİL, Kahramanmaraş Milletvekili Prof.Dr. Mehmet SAĞLAM, Kahramanmaraş Milletvekili Cafer TATLIBAL, Kahramanmaraş Milletvekili Fatih ARIKAN, Adana Milletvekili Vahit KİRİŞCİ ve Eski Kahramanmaraş Valisi Saim ÇOTUR, Kahramanmaraş Tarım İl Müdürü Mehmet GÜNDOĞDU, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ARIKAN, Ticaret Borsası Baş. Yrd. Ahmet Duran BALSUYU, Ticaret Borsası Meclis Bşk. Yrd. Ökkeş KARAYAĞLI, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan GÖRGEL, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah ŞİRİKCİ, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Salman KAYNAR katıldı.

17. ANTALYA ULUSLAR ARASI YİYECEK VE İÇECEK FUARI KAHRAMANMARAŞ FUARINA DÖNÜŞTÜ

Açılış konuşmalarını sırasıyla ANFAŞ Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa ÇALIK, Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği YİYDER Başkanı Aydın ÖZDEMİR, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman BUDAK, Adana Milletvekili Vahit KİRİŞCİ, Antalya Vali Yardımcısı Yıldırım UÇAR ve TBMM Başkanvekili Nevzat PAKDİL yaptılar.

17. ANTALYA ULUSLAR ARASI GIDA FUARINDA MARAŞ RÜZGARI

Fuarın açılışı ile birlikte Maraş Biberi Tanıtım Grubu standı, Kahramanmaraş için bir gövde gösterisine dönüştü, Antalya protokolü ve Kahramanmaraş milletvekillerinin eşliğinde standa Biber, dondurma şov, fıstık ezmesi döneri ve Maraş Tarhanası tanıtımı yapıldı.

105 m² bir alanda kurulan stant ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Fuarı 400 adet katılımcının ve 4 günde 42,000 kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

MARAŞ BİBERİ ANTALYA’YI FETHETTİ

Ziyaretçilere çanta içerisinde biber, katalog ve CD verildi. Gerçek Maraş Biberini gören ziyaretçiler aşırı ilgi gösterdiler.

Ziyaretçilere 4 gün boyunca dondurma standında dondurma dağıtımı ve şovu yapıldı. Stant da fıstık ezmesi döneri kesilerek ziyaretçilere ikram edildi.

En fazla ilgi çeken kısımlardan birisi de Maraş Tarhanası idi. Ziyaretçiler Maraş Tarhanasının tadına hayran kaldılar ve tüketmek istediklerini ilettiler.

Ziyaretçiler hem stant a hem de ikram edilen ürünlere hayran kaldılar.

Fuara Biber Tanıtım Grubu Standı olarak yapılan şov ve etkinlikler neticesinde, 17. Antalya uluslar arası yiyecek ve içecek fuarı adeta Kahramanmaraş fuarına dönüştü. (www.kanal46.com)