Kahramanmaraşlı merkezli 10 ili yıkıp geçen depremlerde, 4 bin 980 bina ağır hasar gördü. 6 bin 58 binada da orta hasar meydana geldi. Boşaltılması gereken ağır hasarlı binalardan göç başladı. Depremden etkilenen Diyarbakır ve depremzedelerin göç ettiği Mersin'de fırsatçılar, ev kiralarına fahiş oranlarda zam yaptı.

Diyarbakır'da özellikle Bağlar ve Şehitlik, Yeniyol, Huzurevleri, Peyas bölgelerindeki ağır hasarlı evlerine giremeyen depremzedeleri ev sahipleri ve emlakçılar da mağdur etti.

Açlık sınırı asgari ücreti yedi bitirdi! Türk-İş açıkladı Açlık sınırı asgari ücreti yedi bitirdi! Türk-İş açıkladı

Taşınacak uygun bir ev bulabilen depremzedelerin yaşadığı ikinci mağduriyet ise taşıma masrafları oldu. Deprem öncesi 3-4 bin bandında olan nakliye ücretleri, 6-7 bin liraya kadar yükseltildi.

Mersin’de depremzedeler, kendileri için tahsis edilen otel, sosyal tesis ve barınma merkezlerine yerleştiriliyor. Kamu kurumları, belediyeler ve STK'lar tüm imkanlarını depremzedeler için seferber ederken, bazı ev sahipleri ise fırsatçılık yapmaya başladı. Mersin’in bazı bölgelerinde ev kiralarının 20 bin TL’ye kadar yükseldiği bildirildi.

Editör: TE Bilisim