Bankalarda açtırdığı hesabını unutanlar için kritik üç ay başlıyor. Bankalar, 10 yıldır işlem görmediği için unutulmuş kabul edilen hesapları 15 şubattan itibaren ilan edecek. Üç ay içinde sahibi çıkmayan hesaplar Hazine'ye devredilecek.



Bankalar, son 10 yıldır hiçbir işlemgörmeyen hesaplarıilan edecek. Hesaplar, yasa gereği üç ay süreyle yani 15 Mayıs'a kadaraskıda kalacak.

Vatandaşlar, bankalarla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) internet sayfalarından bu hesapları kontrol edebilecek. Bankalardaki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacak hesaplarının sahibi çıkmazsa, para önce TMSF'ye aktarılacak. Fon, daha sonra parayı Hazine'ye devredecek.

Bankacılık Yasası'na göre 10 yıldır işlem görmeyen hesaplar, zamanaşımına uğramış hesap olarak kabul ediliyor. Son beş yılda bu işlemle Hazine'ye tam 144 milyon lira devredildi.

Bankalarda unutulan hesapların tutarı, 2011'de rekor düzeye ulaşmış ve 42.5 milyon lirayı aşmıştı.


MERAKLI VATANDAŞ TMSF’NİN SAYFASINI KİLİTLEDİ
10 yıldır işlem görmediği için bankaların unutulmuş kabul ettiği hesapları bugün internet sitesinde ilan eden TMSF’nin internet sayfası, vatandaşın gösterdiği yoğun talep nedeniyle kilitlendi.

Yasa gereği 15 Mayıs’a kadar askıda kalması gereken listelerde adının olup olmadığını merak edenler, listelerin açıklandığı bugün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) sitesini sorgu yağmuruna tutarak sayfanın kilitlenmesine neden oldu.

Bankalardakimevduat,katılım fonu, emanet ve alacak hesaplarının sahibi çıkmazsa,para önce TMSF’ye aktarılacak. Fon, daha sonra parayı Hazine’ye devredecek.