Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Türkiye'nin en ucuz elektrik ve suyunu kullandıklarını


2011yılında yıllık tüketimin 830 milyon kilovat saat olduğunu, dağıtımcı şirketten aldıkları iskonto sonucu sanayicilere 15 milyon TL katkı sağladıklarını açıkladı.

Geçen yılın değerlendirmesi ve 2012 yılından beklentiler konusunda Organize Sanayi bölgesindeki üyelerine bilgilendirmede bulunan Osb Yönetim Kurulu Başkanı Hasyüncü, elektrik abone sayısının 1020'ye ulaştığını, yıllık 830 milyon kilovat saat elektrik, 220 milyon metreküp doğalgaz ve 4 milyon metreküp su kullanıldığına dikkati çekti. Hasyüncü sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu rakamlar; Kayseri Organize Sanayii'nin ülke ekonomisinde ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Elektrik enerjisi kullanımı, Osb'nin dinamikliğini ortaya koymaktadır. Kayseri Osb Müdürlüğü, emsalleri arasında en düşük elektrik dağıtım bedeli uygulamaktadır. Şu anda enerji rakamlarımız Ankara 1'inci, Bursa, Çerkezköy, Denizli, Eskişehir, Gaziantep ve Kahramanmaraş OSB'nin çok altındadır. Bölge olarak 2011 yılında Sanko Rüzgar Enerjisinden iskontolu elektrik aldık. Alınan iskontoyu sanayicilerimize yansıtarak Kdv hariç 15 milyon TL Mali destek sağladık. Benzer Osb'lerde elektriğin kilovat saatti Ankara'da 1.35, Çerkezköy'de ve Denizli'de 1.22, Kahramanmaraş'da 1.24 TL, Bursa'da 0.98, Gaziantep ile Eskişehir'de ise 0.87 kuruştur. Kayseri'de ise Elektriğin kilovatı 0.85, suyun metreküpü ise 0.9 dolayındadır. Bölgemiz en ucuz tüketim bedeli uygulayan OSB olarak da bilinmektedir. Zira Ankara Osb'de suyun metreküp bedeli 5.1, Bursa'da 3.2, İzmir'de 1.5, Gebze'de 2.9, Konya'da 2.8 dolayındadır.150 kilometresi asfalt olmak üzere, toplam 250 kilometrelik yolumuz, bugün birçok ilin kent içi ulaşımında yoktur."

Ahmet Hasyüncü, Osb olarak eğitime ağırlık verdiklerini, özellikle sanayicinin ihtiyaç duyduğu iş kollarında kalifiye eleman yetiştirmek için Osb Mesleki ve Teknik Eğitim merkezi kurduklarını 30 derslikten oluşan 30 bin metrekare kapalı alana sahip okulda Arge Merkezi ile 6 da atölye bulunacağını söyledi. Hasyüncü, "Sanayicimiz için oldukça yararlı bu eğitim kurumu, 300 şataklı yurt olanağını da öğrencilerine sunacak. Lise düzeyince eğitim verecek okulumuzda Osb'deki işletmelerin çalışanlarına da eğitim verilecek" dedi

Öte yandan, Kayseri Osb'de bir yıllık dönemde büyük ölçekli 43, küçük ölçekli 3 olmak üzere toplam 46 yangın çıktığı belirlendi. (Haberler)