Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, geçen yılın ürünü yağlı tohumlu bitkilere ilişkin verilen hububat ve baklagil fark ödemesi desteğinde son başvuru tarihinin uzatıldığını bildirdi.


Sağlam, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunda alınan karar kapsamında son başvuru süresinin 2 Eylül olarak açıklandığını ifade etti.


Yağlık ayçiçeği, soya fasulyesi, kanola, aspir, dane mısır, buğday, arpa, çavdar, tiritikale, yulaf, çeltik, kuru fasulye, nohut ve mercimek ürünlerinde fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin 2 Eylül'e kadar başvuruda bulunabileceğini belirten Sağlam, şunları kaydetti:


"Başvurularda ürün alım ve satım belgeleri olan fatura ve müstahsil makbuzlarının düzenlenme tarihi en son 30 Nisan 2013 olacaktır. Fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen zeytinyağı üreticilerinin tasiriye faturaları ile yapılacak son başvuru tarihi 02 Eylül 2013’e kadar uzatılmıştır. 02 Eylül 2013 tarihinden sonra satılan zeytinyağlarına ait alım satım belgelerinin son teslim tarihi 01 Ekim 2013'tür."


Sağlam, üreticilerin müracaatlarını zamanında yapmalarının kendi faydalarına olacağını ifade etti. OSMANİYE (AA)