Kahramanmaraş kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan işadamı Mehmet Balduk, 1995 yılından bu yana sürdürdüğü Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanlığı görevini bu hafta bırakıyor.

KATSO Başkanı olarak görev yaptığı 16 yıl içerisinde birçok başarılı çalışmaya imza atan ve odayı kentin saygın bir kurumu haline getiren Mehmet Balduk, Göksu EDAŞ'ın özelleştirilmesiyle Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde elektrik dağıtım işini 1 Ocak 2011'den itibaren üstlenen AKEDAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak genel müdürlüğüne de yapmaya başladı. KATSO'nun son seçiminde son kez aday olduğunu belirten Balduk, belli bir süreden sonra başkanlık görevinden ayrılacağını o zamanlar açıklamıştı.

Görev yaptığı süre içerisinde 18 Nisan 1999 genel ve yerel seçimleri ile 2002 genel, 2004 yerel, 2007 genel ve 2009 yerel seçimleri öncesinde ismi devamlı olarak siyasete gireceği şeklinde gündeme getirilen Mehmet Balduk, milletvekili adaylığı ya da belediye başkan adaylığına sıcak bakmadı.

Ancak 12 Haziran 2011 genel seçimleri öncesinde yine ismi gündeme gelen Mehmet Balduk'un siyaset sahnesine çıkması için bu kez kamuoyu tarafından çok yoğun baskı yapılıyor. Balduk, dün akşam Arsan Center'da bir veda yemeği verdi.

YENİ KATSO BAŞKANI KİM OLACAK?

Öte yandan; odada hizmet çıtasını hayli yukarıya çıkartan Mehmet Balduk'un görevi bırakmasının ardından kimin KATSO başkanlığına getirileceği ise büyük bir merakla bekleniyor.

Bu ismin sevilen işadamı A. Kadir Kurtul olmasını kent kamuoyu canı yürekten destekliyor. Ancak işlerini hayli geniş yelpazeye taşıyan Kurtul'un yoğunluk nedeni ile böyle bir göreve getirilmeye pek sıcak bakamadığı gözlenirken, başkanlığa getirilecek isimler arasında; M. Hanefi Öksüz, Mehmet Fethi Arifoğlu, Kemal Karaküçük ve son olarak ta Şahin Balcıoğlu'nun isimleri geçiyor.

Sosyal yönleri 'çok zayıf' olarak değerlendirilen Öksüz ile Arifioğlu isimlerine kent kamuoyu pek sıcak bakmazken, geçiş sürecinde oda başkanlığa görevine, şu anda KATSO Meclis Başkanlığını yürüten Şahin Balcıoğlu'nun getirilmesinin çok yerinde bir karar olacağı öne sürülüyor.

Bilindiği gibi; Balduk'un görevi bu hafta sonu yapılacak olan meclis toplantısından sonra bırakmasının ardından yönetim kurulu ileriki günlerde kendi arasında toplanarak yeni başkanı belirleyecek.

VALİ KOCATEPE’DEN BALDUK’A İADE-İ ZİYARET

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk’u makamında ziyaret etti.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe beraberinde Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile birlikte, Kahramanmaraş valiliği görevine başladığında iş dünyasının önemli isimleriyle birlikte Vali Kocatepe’yi ziyarete giden Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk’a iade-i ziyarette bulundu.

Kahramanmaraş’a yeni atanan ve 10 Ocak'ta göreve başlayan Vali Kocatepe’nin nezaket ziyaretine son derece memnun olan Başkan Balduk, şunları söyledi:

"Kahramanmaraş Valiliği görevine başladığında sayın valimizi ziyaret etmiştik. Sağolsun kendisi de şimdi bize iadeyi ziyarette bulundular. Kendisi ilk geldiği gün itibariyle Kahramanmaraş için çok önemli birkaç sorunu çözdü. Kahramanmaraş’a ayak bastığı anda çalışmaya başladı. Bizler kısa zaman olmasına rağmen valimizi sevdik ve çalışmalarını takdirle takip ediyoruz. Bizler Kahramanmaraşlıyız bu şehrin menfaatleri için her türlü zeminde yer aldık. Çalışmaya da devam ediyoruz. Kahramanmaraş’ta bir taşın üzerine taş koyan olursa bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Sayın valimiz kısa zamanda büyük işler yaptı. Kendisinin her zaman yanındayız. Şehrimiz için seve seve birlikte çalışırız ve üzerimize düşen her şeyi yaparız. Ziyaretleri için teşekkür ediyorum."

Vali Kocatepe ise Başkan Balduk’a Kahramanmaraş’ın büyük bir potansiyele sahip ülkenin en önemli ve hatta gözbebeği şehirlerinden biri olduğunu ifade ederek “Ben Kahramanmaraş’a geldiğim için kendimi gerçekten mutlu hissediyorum. Burada yapacak işlerimiz var. Şehrimiz için el birliği yaparak çalışacağız. Sanayicilerimiz bu şehrin en büyük avantajları, binlerce vatandaşımıza ekmek kapısı kazandırıyorlar. Sanayicilerimiz ile birlikte el ele vermemiz önemli, kendilerine başarılar diliyorum. Her zaman söylüyorum telefonum 24 saat açık. Bu şehirde olmaktan bu şehrin valisi olmaktan dolayı çok mutluyum”diye konuştu. (www.kanal46.com)