Kahramanmaraş merkez Sakarya Mahallesi 1000 yıllık tarih yazan mahalle olup, Dulkadir Beyliği’nin ailece oturduğu yer olduğunu, tarihe mal olmuş bir yere ARMADAŞ tarafından merkez’e bağlı mahallere doğalgaz çekilirken, soruyorum; neden Sakarya mahallesine doğalgaz çekilmez?


Sakarya Mahallesine doğalgaz çekilmesi için 3 yıldan beri ARMADAŞ Müdürü Sayın Mehmet Uğur Dilipak ile sıkı temasta olmama rağmen, 2010 tarihinde doğalgazı mahalleye vereceğini söz vermişti. Divanlı mahallesine doğalgaz’ı verdiğimde, mahallenizin yukarı kısımlarını yani 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-15-17-18-19-20-21- sokak ile Çınarlı camii, Tunç sokak, Yüzbaşı Mahmutbey Caddesi, Şakir efendi caddesi, Hilmi efendi caddesi ve Ali yaman caddesini de Divanlı mahallesinden besleyeceğini, diğer alt kısımlardaki Cadde ve Sokakları da Şeyhadil Mahallesindeki doğalgaz hattından vereceğini ifade etmişti. Ancak 2011 tarihinde Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra, doğalgazı mahallenize vereceğim demene rağmen, ancak 2011 tarihinde Ramazan Bayramından sonra Ali Yaman Caddesi, Hilmi Efendi caddesi ve 6. sokak yarım bırakıldı,11 sokak ve Yüzbaşı Mahmutbey Caddesi Sakarya Mahallesine bağlı kısımları tamamen yapıldı. Diğer cadde ve sokaklarımıza girilmeden gidildi. Kurban bayramını ise yağan yağmurlar nedeniyle asfaltı hemen yapılmadığından çamur içinde geçirdik.


Tekrar 2012 yılında gerek telefon görüşmeleri ile gerekse bizzat makamına bir çok defa giderek konuştuğumuz üzere, 2012 tarihinde Şeyhadil mahallesindeki doğalgaz hattından Ramazan Bayramından sonra 3.Selim Caddesi, Sakarya Caddesi, Fetih bulvarı ve Mehmet paşa caddesi ve 12, 14, 16, 16/1, 22,23,24,25,26,27,28,29,30 numaralı sokaklara, doğalgaz verileceğini ve buraları da 15 gün içinde tamamlanacağını söylemene rağmen, halen şuana kadar bir girişim yapılmamıştır. 2011 yılında ise Sakarya Mahallesi yarım bırakılarak gidilmişti. Müdürüm yine mi kışa rastlatacaksınız, geçen yıl olduğu gibi bizleri çamur deryası içinde bırakma dedim. Sakarya mahallesinde yaşayan insanlar diğer mahallelerde yaşayan insanlardan ayrı bir farkı mı var da, doğalgaz çekilmemektedir? Sakarya mahallesindeki insanların da doğalgazla ısınmaları ve evlerindeki yemek pişirecek ocaklarına, banyo yapacak doğalgaz alma hakları yok mu sayın müdür bey?


Sakarya Mahallesinin Doğu kısmında Duraklı Mahallesi, Kuzey kısmında Divanlı Mahallesi, Batı kısmında İsadivanlı mahallesi, Güney kısmında ise Şeyhadil mahallesinde Doğalgaz varken, çevremizi saran mahallelerdeki insanlar Sakarya mahallesi halkından daha büyük ve ayrıcalıkları mı var? Bu cümlelerin cevabını ver, Sayın ARMADAŞ Müdürü Mehmet Uğur Dilipak!


Muhtarlara verilen sözler yerine getirilmeli, biz muhtarlar ise vermiş olduğunuz sözlerden dolayı da 2012 tarihinde Sakarya mahallesine doğalgaz gelecek diye vatandaşlara söylüyoruz. Mahalle sakinlerimiz de verilen tarihteki sözü takip ederek, “hani doğalgaz gelmiyor, verilen tarih doldu”, diyorlar. Muhtarları yalancı duruma düşürmeye hiçbir şirketin veya kurumun ve Müdürün hakkı da yoktur.


Verilen sözler zamanında yerine getirilmeyerek (ARMADAŞ) şirketi de bu vesile ile küçük düşürülmektedir. Bu işi yapamıyorsan veya yetkin yoksa o masadan kalkacaksın. Verdiği sözü yerine getiren kişi ve kişiler oturmalı. Para ile doğalgaz satacaksın, insanları da doğalgaz gelecek diye kandıracaksın, bu insanlık onurunu zedeler. Ondan sonra da doğalgaz çekimini de yapmayacaksın. İnsanları da ondan sonra hayal kırıklığına uğratacaksın. İnsan doğasında oyalama, kandırma, küçük düşürme, verilen sözlerin yerine getirilmemesi var mı, Sayın Mehmet Uğur Dilipak? 


Doğalgaz çektirmek için yetkin yoksa bize yetkili kişileri göstereceksin, bizler de oraya yönelelim.


 Biz de muhtar olarak Sakarya Mahalle’si sakinlerimize yalan çıkmayalım. Birbirimizi gereksiz yere aldatmayalım.“Sakarya mahallesinin Doğu, Batı, Güney ve Kuzey mahallerinde Doğalgaz varken, neden Sakarya mahallesinde doğalgaz yok?” Demezler mi adama Sayın Dilipak. Ramazan ayının son günlerinde yine seni telefonla aradım yine kaçamak cevap verdin, ben 10 gün izindeyim dedin. 03.09.2012 tarihinde yine karşılaştık, Ramazan Bayramı’ndan sonra çalışma başlayacaktı halen gelinmedi dedim, yine doğru bir cevap alamadım. 14.09.2012 tarihinde öğleden önce Sayın Dilipak’ı telefonla yine aradım, telefonuma cevap dahi vermedi. Aldatmakla, yalan söylemekle bir yere varılmaz. ALLAH yalancının düşmanıdır, bunu biliyor musun Sayın müdür Bey?


Sayın Mehmet Uğur Dilipak, Sakarya mahallesine doğalgazın verilmemesi için bir neden mi var? Yoksa birileri Sakarya mahallesine doğalgaz çekmeni istemiyor mu? Yetkin yoksa şirketin başından ayrılmalısın. Yerine yapabilecek kişi gelmeli. Muhtarları aldatmakla bir yere varamazsın. Sayın Dilipak, 2013 yılında da Mahalli Seçimlerin yapılacağı da göz önüne alındığında, bu sefer de seçim var yolların kazılmasını belediye başkanı istemiyor mu diyeceksin?


 Yine mi Sakarya Mahallesi’ne doğalgaz vermeyeceksin? Bu söylemler de Sakarya Mahalle halkını üzecek ve mağduriyetlerine yol açacaktır. Sakarya Mahallesi halkının hakkını, sonuna kadar muhtarın arama görevi vardır. (ARMADAŞ) şirket yönetiminin buna bir el atmasını istiyorum.


Kahramanmaraş merkeze bağlı il sınırları içinde bir doğalgaz çalışma şirketi değil de birkaç doğalgaz çalışma şirketi olsaydı, bu aksaklıklar yaşanmazdı sanıyorum. Kahramanmaraş halkının ise doğalgaz almaları daha da çabuklaşırdı. Bunu bir düşünmek gerekiyor.


Sakarya Mahallesi Muhtarı Vedat PAKÖZ’E, Sakarya mahallesine doğalgaz çekmeye söz veren, Sayın Mehmet Uğur Dilipak’a sesleniyorum, verdiğin sözü yerine getirmelisin.


 


VEDAT PAKÖZ


Kahramanmaraş Muhtarlar Dernek Başkanı