Demir fiyatlarının artması nedeniyle sıkıntılı günler geçiren inşaat sektörünün temsilcileri Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KATSO) bir araya gelerek sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdi.

KATSO'nun genişletilmiş 13. Grup Meslek Komitesi toplantısında inşaat sektörünün sorunları tartışıldı.

KATSO 13. Grup Meslek Komitesi Başkanı Nurettin Demirci başkanlığında gerçekleşen toplantıya, KATSO Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Zabun, oda başkanları ve sektörün değişik alanlarında faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.

Toplantıda ilk olarak KATSO Genel Sekreter Yardımcısı Eyyup Ozan, bir sunum yaparak Kahramanmaraş sanayisi ve Oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra 13. Grup Meslek Komitesi üyeleri ile bu gruba bağlı bulunan inşaat sektörü temsilcileri söz alarak sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştı.

Toplantıda üzerinde en fazla durulan konuların başında artan maliyetler, kalifiye ara eleman ihtiyacı, TOKİ'nin meydana getirdiği haksız rekabet, Kamu İhale Yasası'nın yeniden düzenlenmesi, imar yasasının gözden geçirilmesi, kar marjlarının düşük olması, pazar darlığı ve doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması oldu.

Sorunlara karşı ortak çözüm önerilerinin arandığı toplantı, kokteylin ardından son buldu. (Cihan)