Türkiye İş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Elbistan Mesleki Eğitim Merkezi’nde eski hükümlülere iş ve meslek becerisi geliştirme semineri verdi.


Elbistan Mesleki Eğitim Merkezi’nin salonunda gerçekleştirilen seminere Elbistan Denetimli Serbestlik Müdürü Nuh Yılmaz ile eski hükümlüler katıldı.


Seminerde Türkiye Kahramanmaraş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden İş ve Meslek Danışmanı Ergin Çiçek, eski hükümlülere iş ve meslek becerisi konusunda bilgiler aktardı.


İşsizleri iş bulma teknikleri, iş ararken ve iş görüşmesinde nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen seminerde Çiçek, İş-Kur’un, işverenle işçiyi buluşturan buluşturan bir kurum olduğunu belirterek, “İş veren bize bir liste göndererek çalıştırmak istediği personel sayısını, personelin sahip olması gereken özellikleri bildirir, bizler de kendi veri tabanımızdaki işsizlerden işverenin istediği özellikleri taşıyanları seçip işverene bildiririz. Burada işe girecek olan personeli belirleyen işverendir” dedi.


Ergin Çiçek ayrıca, seminere katılanların sorularını da yanıtladı. İHA