Kahramanmaraş’ın Binevler semtindeki Necip Fazıl Mahallesi Dr. Sait Bulvarı üzerinde yer alan ve altında Carrefour-SA Express ve Arnelia AVM’nin açılacağı binaya sağlanan trilyonluk rantın yankıları sürüyor.

Kanal 46’nın bu yöndeki haberleri büyük bir ilgi ile takip edilirken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Rıfat Nedim Kabakçı, şu açıklamada bulundu:

Ben özellikle Kanal 46’yı bu gazetecilik başarısından dolayı kutluyorum. Bu rant olayı da; daha 8 ay önce teftiş geçirmiş belediyenin Teftiş Raporu sonucu ortaya çıkan usulsüzlükleri, yolsuzlukları doğrularcasına yine bir usulsüzlük ve yolsuzluğun suç üstüdür. İmar yoğunluğunun 1.2’den 3.5’e çıkarılması, imara konu olan 7 bin metrekarelik arsanın inşaat yoğunluğunun 8 bin 400 den 24 bin 500 metrekareye çıkarılması ve 16 milyon Euro’luk ekstra bir rantın sağlanması, Kahramanmaraş Belediyesi’nde her zaman alıştığımız uygulamalardan bir tanesidir. Ancak CHP olarak biz bunun takipçisi olacağız. Sorgulayıcısı olacağız.

Ben burada yine tekrar ediyorum: Kanal 46’ya, doğru, objektif ve yiğitçe haberlerinden ve araştırmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz, bu memleketin insanlarının, yetiminin, öksüzünün haklarının kimlere aktarıldığını, bu memleketin rantını kimlerin yani 3-5 kişinin cebine girdiğini muhakkak araştıracağız. Soruşturacağız ve bu konudaki faillerin, varsa yolsuzluğun ve bu yanlış uygulamaların faillerinin mutlaka cezalandırılmalarını sağlayacağız.

Bu tip imar yoğunluğu artışlarında belediyelere muhakkak bir kaynak aktarımı söz konusu olur. Ancak benim kulağıma; belediyeye aktarılan kaynağın, sağlanan ranta göre çok cüzi miktarda olduğu, bunun dışında kişilerin cebine giden büyük bir kaynak ve rantın olduğuna dair bilgiler geliyor. Tabi ki bunu araştırıyoruz. Ciddiyetle üzerine gidiyoruz. Hukukçularımız, uzmanlarımız, inşaat mühendislerimiz ve tüm ilgililer, tüm arkadaşlarımız bununla ilgili araştırmalarına devam ediyorlar. Bunun en kısa zamanda ortaya çıkartacağız. Sorgulayacağız ve soracağız. Kamuoyu ile paylaşacağız. Ama mutlaka, bu tip yanlış uygulamaların faillerinin Kahramanmaraş halkı tarafından bilinmesini sağlayacağız.

CHP adayı Kabakçı, Teftiş Raporu’nu hazırlayan müfettişin ‘inceleme’ isteklerine karşı ne gibi işlemlerin yapıldığına dair bilgileri öğrenebilme amacı ile parti olarak Valiliğe de bir dilekçe vermeyi düşündüklerini ifade etti.

Kabakçı, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopterin Çağlayancerit ilçesindeki mitingin ardından düşmesi ile yaşanan kazayı ve enkaza ulaşma çalışmalarını kaygı ile izlediklerini ve helikopterdekilerden müjdeli haberler alabilmeyi ümit ettiklerini de sözlerine ekledi. (www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim