Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkan Vekili Sermet Çuhadar, pazartesi günü açılışı gerçekleştirilecek "Genç Moda Günleri 2008" ile yıllık 50 milyon dolarlık iş bağlantısı hedeflediklerini söyledi.

KATSO fuayesinde 9-11 Haziran 2008 tarihleri arasında yapılacak olan "Genç Moda Günleri 2008"in hazırlıkları tamamlandı. Bu yıl ağırlığı Kahramanmaraşlı firmalar olmak üzere, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'dan 55 üretici firma Moda Günleri'ne katılacak. Organizasyona Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden büyük alıcı firmalar davet edildi. Bu ülkelerin yanı sıra Ortadoğu ülkelerinden de alıcı firmaların organizasyona katılımları için girişimler yapıldı. Bu ülkelerden yaklaşık 2 bin alıcı firma yetkilisinin organizasyona katılması bekleniyor.

KATSO Başkan Vekili Sermet Çuhadar, yaptığı açıklamada, küreselleşen dünyada firmaların rekabet edebilme ve varlıklarını sürdürebilmeleri açısından tanıtımın büyük bir önem taşıdığına vurgu yaparak, "Özellikle dünyada serbest ticarete yönelik eğilimin artmasıyla faaliyetlerini devam ettirmek isteyen firmaların ürünlerini ve hizmetlerini kar ederek satmak için tanıtım daha da önem kazandı. Bu nedenle sivil toplum kuruluşu olarak kent ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çeşitli projeler yürütüyoruz. İlkini geçen yıl KATSO fuayesinde gerçekleştirdiğimiz 'Genç Moda Günleri' (Young Fashion Days) kentin sanayi ve ticaret potansiyelinin ortaya konulması, ürünlerin yeni pazarlara açılması ve şehrin tanıtımı açısından büyük rol oynadı. Organizasyona katılan Kahramanmaraşlı firmalar ve alıcı durumundaki Avrupa'nın marka firmalarının talepleri üzerine bu yıl 2.'si düzenlenecek" dedi.

Çuhadar, ilkini geçen yıl düzenledikleri organizasyona 654 alıcı firma yetkilisinin katıldığını, bu yıl katılımın daha fazla olmasının beklendiğini ifade etti. Bu yıl organizasyon sonunda 50 milyon dolarlık iş bağlantısı hedeflediklerini kaydeden Çuhadar, "Bu iş bağlantılarının Otto, Esprit, S.Oliver, Karstadt-Quelle, H&M, Kaufhof-Metro, Peek&Cloppenburg, Betty Barclay, Hess-Natur, HempAge, Gap, Cavita, Versandhaus Klingel, Olsen gibi Avrupa'nın marka firmaları ile gerçekleşmesi organizasyonun önemini ortaya koyuyor" diye konuştu. (www.kanal46.tv)