Bir dizi incelemede bulunmak üzere Kahramanmaraş'a günübirlik gelen Milli Güvenlik Akademisi (MGA) Komutanı Tümgeneral Ümit Şahintürk ve beraberindeki 92 kişilik heyet Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak ile birlikte Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KATSO) ziyaret etti.

Milli Güvenlik Akademisi personel ve müdavimleri ilk olarak KATSO fuayesinde açılan Kahramanmaraş el işlerinin sergilendiği sergiyi gezdi. Burada Kahramanmaraşlı ustalar tarafından yapılan el işi sim sırma işlemeleri, oyma ceviz sandıkları ve bakır eşyalar misafirlerin büyük beğenisini topladı. Sergiyi gezen konuklar el işi göz nuru eserler önünde fotoğraf çektirdi.

Serginin ardından brifing için KATSO Meclis Toplantı Salonu’na geçildi. Burada ilk olarak “Kahramanmaraş Türkiye’nin Yarını” adlı tanıtım filmi izletildi. Daha sonra KATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, Kahramanmaraş ekonomisi hakkında detaylı bir sunum yaptı. Balduk, kentin ekonomik gelişimini kısaca özetleyerek, Kahramanmaraş'ın bugünkü gelişmişlik düzeyine ulaşma yolunda göstermiş olduğu fedakarlığı ve gayreti vurguladı. Kahramanmaraş'ta 446 sanayi tesisinin son teknolojiye sahip makinelerle ülke için katma değeri yüksek üretim yaptığına dikkat çeken Balduk, üretimin büyük kısmının Avrupa ülkelerine ihraç edildiğini kaydetti. Balduk, 2007 yılında 80 ülkeye 333 milyon dolar ihracat yapıldığını sözlerine ekledi. Bu arada Kahramanmaraş hakkında bilgi sahibi olan misafirler ise Kahramanmaraş’ı gelişmiş ve düzenli bir kent olarak bulduklarını ifade ettiler. Özellikle kentin ekonomide gösterdiği gelişmenin memnuniyet verici olduğunu, bunun Anadolu kentlerine örnek olması gerektiğini dile getirdiler.

Toplantının sonunda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, MGA Komutanı Tümgeneral Ümit Şahintürk’e, Kahramanmaraş sim sırma işlemeli Atatürk portresi ve Kahramanmaraş işi oyma sandık hediye etti. Sim-sırmalı Atatürk portresini gören misafirler bu anlamlı hediyeye karşı hayranlıklarını gizleyemedi. Tümgeneral Ümit Şahintürk ise ziyaretlerinin anısına KATSO Başkanı Mehmet Balduk’a Milli güvenlik Akademisi’nin şildini takdim etti. Ayrıca programa katılan tüm misafirlere ziyaretin anısına bakır tabak, kırmızı biber ve MATESA tarafından birer gömlek hediye edildi. (www.kanal46.tv)