Alman Hermes Paper fabrikasını satın alarak Kütahya'da yatırıma başlayan Kahramanmaraş Kâğıt Sanayi (KMK), gazete kâğıdı üretecek.

KMK Yönetim Kurulu Üyesi Sıddık Ciğer, Kahramanmaraş'taki fabrikalarında yıllık 150 bin top kapasite ile kağıt üretimine devam ettiklerini belirterek, kendi sektörlerinde yatırıma devam ettiklerini bildirdi.

Firma olarak çevreci kimlikleri olduğunu ve tamamen atık kâğıt kullanarak üretim yaptıklarını ifade eden Ciğer, Alman Hermes Paper fabrikasını satın alarak Kütahya'da yeni bir yatırıma başladıklarını söyledi.

Hermes Paper'ın Almanların çok ünlü bir markası olduğunu ve yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle iflas kararı aldığını hatırlatan Ciğer, ''Alman firması ile görüşmelerimiz oldu ve fabrikanın makinelerini satın aldık. Geçtiğimiz aylarda Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kendi yerimizde çalışmalara başladık. 18 bin metrekare kapalı alanda faaliyetimize başlayacağız ve 2012 yılının başında üretime geçmeyi planlıyoruz'' dedi.

KÜTAHYA’DA GAZETE KÂĞIDI ÜRETİLECEK

Kütahya'daki fabrikada yıllık 75 bin ton kapasite ile çalışacaklarını anlatan Ciğer, ''İlk başta fotokopi kağıdı, defter kağıdı ve fatura kağıdı üretimimiz olacak. Öte yandan geri dönüşümlü kağıttan yazı tabı üreten Türkiye'deki ilk firma olacağız. Gazete kağıdında ise ilk etapta yerel gazetelere hitap etmeyi planlıyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. İnşallah ülkemizi bir nebze olsa da dışa bağımlılıktan kurtarmış olacağız'' diye konuştu.

Hedeflerinin üretiminin yüzde 50'sini ihraç etmek olduğunu dile getiren Ciğer şunları söyledi:

''Fabrikamızın Kütahya'da kurulumu sürüyor ve montaj işlemi gerçekleştiriliyor. Hermes'in pazarına hitap etmeyi planlıyoruz. Özellikli kağıtlar üreteceğiz. Elektronik aletlerde kullanılan fatura kağıdı gibi kağıtlar üreteceğiz. Parlak kağıt da yazı tabı da. Yurtdışına hitap edecek üretimimiz olacak. Geri dönüşümlü hammaddeden yazı tabı üretecek ilk fabrika olacağız. Ayrıca yeni fabrikaları için doğalgaz türbini kullanarak kendi enerjimizi üreteceğiz. Elde ettiğimiz buharı da proseste kullanacağız.''

Üretime başladıklarında 120 kişiye de istihdam sağlayacaklarını vurgulayan Ciğer, şunları kaydetti:

''Bizim bütün üretimimiz geri dönüşüm sistemi ile çalışıyor. Bu anlamda çevreci yönümüzü çok önemsiyoruz. Bunun için de değişik bölgelerde hurda toplama merkezleri oluşturduk. Bu merkezlerin sayısını inşallah daha da artıracağız. Kağıt sektörü ülkemiz için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bir yandan iç piyasanın ihtiyaçlarını karşılarken diğer yandan ihracat yönelik hamlelerimiz olacak. İnşallah Kütahya'daki fabrikamızda üretimin yüzde 50'sini ihraç etmeyi planlıyoruz.''