Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) 1,5 milyon liralık bütçe ayırarak Binevler civarına Ticaret Meslek lisesi yaptıracak.

Önceki yıllarda KATSO tarafından gündeme getirilen ve eski havaalanı arsası üzerinde yapılması planlanan Mesleki eğim kampüsü projesi, o günlerde kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından takdirle karşılanırken yapımı ise geçen günlerde TOKİ’ye verildi.

Proje için Milli Eğitim Bakanlığı ise 25,5 milyon lira bütçe ayırdı. Mesleki eğitim kampüsünde genel lise, orta öğretim pansiyonu, ticaret meslek lisesi, endüstri meslek lisesi ve kız meslek lisesi olacak şekilde dizayn edildi. Kampüs 2012 yılında bitirilecek.

Uzun süredir Kahramanmaraş’a okul yapma düşüncesinde olan KATSO ise, 1,5 milyon liralık bütçe ayırarak Binevler civarına Ticaret Meslek Lisesi yaptıracak.

Oda Başkanı Mehmet Balduk, mesleki eğitim kampüsünün yapımını TOKİ üstlendiği için okul için ayrılan bütçenin başka bir bölgede değerlendirilmesinin uygun olduğunu belirterek, Binevler civarına Ticaret Meslek Lisesi yapılacağı müjdesini verdi. Balduk, bu okulun 2010 – 2011 eğitim öğretim yılına hazır olacağını da belirtti. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim