Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) tarafından gerçekleştirilen 2012’nin ilk semineri yoğun katılımla gerçekleştirildi.


 KATSO ve Grant Thornton işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS)’Eğitimine geniş bir katılım oldu. Oda’da gerçekleşen ve yılın ilk eğitimi olan etkinlik, bağımsız denetim, vergi ve danışmanlık firması Grant Thornton katkılarıyla hayata geçirilerek, Kahramanmaraşlı sanayici ve işadamlarının bilgisine sunuldu.


Oda’nın yürütücüsü olduğu Avrupa İşletmeler Ağı Akdeniz Projesi kapsamında 04–05 Ocak tarihinde gerçekleştirilen eğitim, Grant Thornton Vergi Ortaklarından Emin Taylan’ın açılış konuşması ile başlayarak, İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın sunumu ile devam etti.


Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun muhasebe konusunda getireceği yenilikler ile başlayan eğitim, yeni muhasebe düzeni, işletmelerde karın tespiti ve Türkiye Finansal Raporlama Standartlarının karşılaştırılmalı sunumu ile devam etti.


 Temmuz 2012’de yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu’nun, muhasebe açısından şirketleri etkileyecek olan önemli yenilikleri hakkında bilgi verildi. Örneğin, Yeni Kanun ile ortakların şirket cari hesabından para çekme faaliyetinin artık yasaklandığını ve tüm şirketlerin bağımsız denetime tabi olacağını belirten Yılmaz, eski kayıt sistemi ile TFRS’nin getireceği kayıt sistemi arasındaki farkları uygulamalı örnekler ile dinleyicilere aktardı. (www.kanal46.com)