Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)Başkanı Kemal Karaküçük,  2. Olağan Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada daha kalkınmış olmak için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti.


Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük, "Türkiye bugün gerçekten büyük bir ülke yolunda ilerlemektedir. Kahramanmaraş iş dünyası da Türkiye'nin bu hedeflerine tüm gücüyle katkı sağlayacaktır" dedi.
Karaküçük, KMTSO 2. Olağan Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, oda çalışmaları ve kentin ekonomik kalkınmasına yönelik yapılan girişimlere ilişkin bilgiler verdi. Tomsuklu Osb, bölgesel havaalanı ve ihracatın artırılmasına dönük atılan adımları anlatan Karaküçük, yeni dönemde de daha kalkınmış bir Kahramanmaraş için çalışmayı sürdüreceklerini ifade etti. Karaküçük, şöyle konuştu:
"532 hektar Tomsuklu Osb Projemiz kapsamında 8 Temmuz günü "Yer seçimi Komisyonu" ilimize gelerek gerekli inceleme ve görüşmeleri gerçekleştireceklerdir. Bu komisyon nihai kararı verecek olup, çıkacak olumlu karar neticesinde yılsonu itibariyle Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesini finalize etme aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Kamu yararı kararı da Sayın Valimizin gayretleriyle çıkarılarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na gönderilmiş bulunmaktadır. Komisyonun kararından sonra bakan beyin onayıyla Tomsuklu Organize Sanayi Bölgesini resmen kurmuş olacağız.Bölgesel havaalanı konusunda da valimiz ile birlikte Narlı bölgesindeki Karabıyıklı Köyü platosunda bir incelemede bulunarak ön keşif yapmış bulunmaktayız. Kahramanmaraş'ın ekonomik gelişmesinin ön koşullarından birisi olan havayolu ulaşımında çok önemli bir yatırım olacak bu projeyi bizler özel sektör olarak yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirmeye hazır olduğumuzu buradan vurgulamak istiyorum."
Oda çalışmaları hakkında da bilgiler veren Karaküçük, Kahramanmaraş'ın ithalattaki en büyük partneri olan Amerika Birleşik Devletleri'nin Texas eyaletinde faaliyet gösteren Türk Amerikan Ticaret Odası heyetiyle görüştüklerini kaydetti. Karaküçük, Odamız Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu toplantıda ilimizin ekonomisi ve öne çıkan sektörleri hakkında sunum yaparak, tekstil, metal mutfak eşyası, gıda ve son dönemde de elektrik üretiminin ön plana çıktığını anlatmış bulunuyoruz" diye konuştu.
Sözlerinin sonunda birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Karaküçük, "Türkiye, bugün gerçekten büyük bir ülke olma yolunda ilerlemektedir. Türkiye 2023 vizyonu ile ekonomi ve ileri demokrasi hedefleri ile bölgesinde ve dünyada söz sahibi olma yolunda durmaksızın ilerleyecek, Kahramanmaraş iş dünyası da bu hedeflere var gücüyle katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz ise, Kahramanmaraş'ın temsil gücünün artırılması, siyaset, iş dünyası ve bürokrasi de üst düzey koordinasyon sağlanması gerektiğini belirtti. Türkiye'de sanayileşmede öncülük eden illerin lobilerinin güçlü olması ve birlikte hareket ederek başarıyı yakaladığını kaydeden Öksüz, şöyle konuştu:
"Kahramanmaraş olarak kendimize baktığımızda, sanayileşmede belli bir ilerleme sağlanmışsa da, bunu tamamlaması gereken siyaset ve bürokrasi ayağında istenilen düzeye gelinememiş olması nedeniyle, Kahramanmaraş Türkiye'de orta sınıf iller arasında kalmıştır. Sürekli değişen siyasi kadrolar ilimizin özlem duyduğu siyasette üst düzey temsil imkanlarını oluşturmamıştır. Artık Kahramanmaraş her yıl artan bir arzuyla temsil gücünü yükseltmek ve iş dünyası, siyaset ve bürokrasiden oluşan üst düzey bir koordinasyonla yönetilmek istemektedir. Peki bunu nasıl yapacağız? Öncelikle her türlü talep tabandan gelmelidir. Tabanda yoğun bir şekilde böyle bir talebin oluştuğunu görmekteyiz. İşin özü şudur; hangi dernekte, hangi gurupta, hangi siyasi görüşte olursak olalım, önce Kahramanmaraşlı olduğumuzu unutmamalıyız ve tercihimizi hep Kahramanmaraş'tan yana kullanmalıyız. Birbirimizi bir rakip değil, bir ortak gibi görmeliyiz. Bu topluluk iş dünyasını temsil etmektedir. Bunun dışında siyasilerle bürokratlarla el ele vermeli, eleştiriden çok nasıl önemli icraat yapabiliriz, onu planlamalıyız. Her türlü olumsuzlukları bir araya gelip kolayca çözebilmeliyiz. Kahramanmaraş bunları aştığı zaman, inanıyorum ki her alanda başarılarımız hızla artacak, o zaman gerçek büyük şehir olacağız."
Toplantı soru-cevap bölümüyle son buldu.


İHA