Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arıkan, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı makamına seçilmesini olumlu karşıladıklarını belirterek, ''Sayın Gül'ün tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağına inancımız tamdır. Cumhurbaşkanı Gül'ün toplumun bütün kesimlerini ayırt etmeden kucaklayacağına inanıyoruz'' dedi.

Arıkan, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olması nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulunarak şunları söyledi:

''Sayın Abdullah Gül şahsı itibarıyla iyi yetişmiş bir devlet adamı. Aynı zamanda siyasi tecrübesi olduğu kadar da, yüksek bir devlet tecrübesine sahip. Ben toplumun tüm kesimlerini kucaklayacağı kanaatindeyim, devletle millet barışmasını en iyi şekilde yapacak, anayasal kurumları, siyasetçileri, politikacıları aralarında en iyi şekilde koordineyi sağlayacak iyi bir Cumhurbaşkanlığı yapacağı düşünmesindeyim.''

Abdullah Gül'ün aynı zamanda Türk dünyasına çok yakın biri olduğuna dikkat çeken Arıkan, ''Yanına Türk iş adamlarını alıp, dünyanın değişik ülkelerine beraber gidecek, iş adamlarının problemlerini çözecek, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasına büyük katkılar sağlayacaktır. İnşallah ülkemizin gelecek 5 yıl içinde milli geliri 10 bin dolar olur'' değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD’IN AÇIKLAMASI

Öte yandan; Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Alkış da, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olması nedeniyle halkın beklentisi ve teveccühünün gerçekleştiğini söyledi.

Alkış, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Sonuçta iyi bir şey oldu. Seçimler oldu, Başbakan, Cumhurbaşkanı seçildi, hükümet kuruldu. Artık bundan sonra ekonominin rayına oturması lazım. Yeni Cumhurbaşkanımızın ekonominin güçlenmesi ve dışa açılımında katkılarının olacağına da inanıyorum. Çünkü Sayın Gül'ün öyle bir kimliği de var, daha önceki çalışmaları ile. Bu makama gelmesiyle bunun daha etkin bir hale geleceğini düşünüyorum. Türk milletine hayırlı ve uğurlu olsun.'' (www.kanal46.tv)

Editör: TE Bilisim