Danıştay, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası üyesinin, geçmiş yönetim kurulu başkanının seçilme yeterliliği bulunmadığı yönünde açtığı davayı, 8 yıl sonra karara bağladı.


ANTALYA (AA) - Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasının (KUTSO) geçmiş yönetim kurulu başkanı hakkında, "Seçilme yeterliliği olmadığı" yönünde açılan dava, Danıştay 8. Dairesi tarafından onandı.


KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Başer tarafından, dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Aytekin hakkında, "Seçilme yeterliliği bulunmadığı" yönünde açtığı dava, 8 yıl sonra Danıştay 8. Dairesi tarafından karara bağlandı.


Başer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında görevde olan, dönemin KUSTO Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Aytekin'in evrakta sahtecilik suçundan hüküm giydiğini, bu nedenle seçilme yeterliliği bulunmadığı gerekçesiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) başvurduğunu söyledi.


TOBB'un, kişinin cezası mahkemece ertelendiği için "seçilme yeterliliği bulunduğu" yönünde karar verdiğini belirten Başer, bunun üzerine Bölge İdare Mahkemesine başvurduğunu, mahkemenin de seçilme yeterliliğinin bulunmadığına hükmettiğini bildirdi. Kararın, Aytekin tarafından temyize götürüldüğünü anlatan Başer, temyizin reddedilmesi üzerine Aytekin tarafından karar düzeltme başvurusunda bulunulduğunu kaydetti. Başer, Danıştay 8. Dairesi'nin de karar düzeltme başvurusundaki istemin reddine karar verdiğini açıkladı.


Bundan sonra KUTSO'ya dava açarak, Aytekin'in görevi süresince aldığı ücretlerin iadesini isteyeceklerini belirten Başer, şöyle konuştu:


"Yaklaşık 8 yıldır sürdürdüğümüz hukuk mücadelemiz, lehimize sonuçlandı. Ancak hukukun bu kadar geç tecelli etmesi maalesef üzüntü verici. Bu süre içinde seçilme yeterliliği olmamasına rağmen dönemin yönetim kurulu başkanı bir defa seçilerek yaklaşık 7 yıl görev yapmış oldu. Burada oda adına yapılan işlemlerin hukuka aykırılığı ve ortaya çıkan maddi kayıpların da takipçisi olacağız. Temennim bundan sonraki hukuki sürecin biraz daha hızlı olmasıdır."


KUTSO'nun geçen yıl yapılan genel kurulunda, Alaaddin Aytekin'in yerine Murat Günay yönetim kurulu başkanlığına seçilmişti.


(AA)