14 Mayıs 2010 tarihinde açılışı yapılan Kahramanmaraş Müftülük binasının altında yer alan işyerinin bir bankaya kiraya verilmesi akıllara soru işaretlerinin gelmesine neden oldu.


Söz konusu yerde 13.06.2008 tarihinde faaliyet göstermeye başlayan marketin geçen günlerde boşalttığı işyerinin kira ihalesinin yapıldığı ve yeni kiracının ise bir banka olduğu öğrenildi. Bu duruma tepki gösteren mantıklı, makul ve duyarlı çevreler, görüşlerini şöyle dile getirdiler:


“Müftülük binasının yapılması için aylarca camilerde özellikle Cuma namazı sonrasında vatandaştan para topladılar. Yüce dinimiz İslamiyet ve peygamberimiz faizin her türlüsünü yasaklarken, nasıl olur da Müftülük binasının altındaki işyeri, bankaya kiraya veriliyor. Böyle şey olur mu? Şimdi diyecekler ki; bizim kiraya verdiğimiz banka faizsiz bankacılık yapıyor. Peki, o zaman söz konusu bankaya gidelim bize kredi versin, bir yıl sonra aynı miktarı geri ödeyelim. Bir yılı bırakın, bir ay sonra geri aynı miktarı ödeyelim. Bunu kabul ederler mi? Kar payı atı altında faiz alınırken, Müftülük binasının altındaki işyerinin bankaya kiraya verilmesi hiçte hoş olmamış. Yanlıştan dönülmesini istiyor ve bekliyoruz.”


PEYGAMBER EFENDİMİZ VEDA HUTBESİ’NDE BUYURUYOR Kİ:


“Ey ashabım! Kimin yanında bir emanet varsa onu sahibine versin. Faizin her çeşidi kaldırılmıştır, ayağımız altındadır. Lakin borcunuzun aslını vermek gerekir. Ne zulmediniz ne de zulme uğrayınız. Allah'ın emriyle faizcilik artık yasaktır. Cahiliyetten kalma bu çirkin âdetin her türlüsü ayağımın altındadır. İlk kaldırdığım faiz de Abdulmuttalib'in oğlu (amcam) Abbas'ın faizidir.”