Her şeyiyle kendi kendine yeten Kahramanmaraş gelişen sektörün getirdiği açıkları da kapatıyor.


Sanayi şehri olan,bir sektörün başka bir sektörü doğurduğu  Kahramanmaraş’ta gerekli olan Otomasyon için de yeni bir kapı açıldı.


18 yıldır otomasyon sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Yurthan Otomasyon firması,Murat Yurttaer ve ortağı Mansur Metehan,Kahramanmaraş’ta bu sektörde yeterince otomasyon firması faaliyet göstermesine rağmen açık  alanların bulunmasından dolayı alanlarını daha da  genişleterek bu alanda yürüdüklerini  belirtti. Kendilerinin özellikle Pinomatik alanda faaliyet göstereceklerini belirten Yurttaer, otomasyon olarak asıl hedeflerinde tekstil sektörü olduğunu vurguladı.


Yurttaer, tekstil sektöründe ki makinelerin yenisinin pahalı olduğundan dolayı, işletme sahiplerinin  belli zamanlarda makinelerini revize etme yoluna gittiğini, bunun da kendilerine sektör oluşturduğunu vurguladı. Ayrıca Yurttaer , “Sürekli gelişen bir sektör  var. Kendini yenileyen makineler var. Mevcut makinelerin daha az maliyetle yenilerine uyarlanması gerekiyor. İşte burada otomasyon devreye giriyor. Bizlerde bu açığı kapatmaya çalışıyoruz.”


Yurttaer, sadece Kahramanmaraş’a  değil aynı zamanda , Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Gaziantep gibi çevre iller olmak üzere hizmet olarak yurdun her yerine hizmet vereceklerini ifade etti.


Kahramanmaraş'ta, Küçük Sanayi sitesinde,06.09.2014 Cumartesi günü Yurthan Otomasyon firmasının açılışı,işadamlarının da katılımıyla yapıldı.


Haber-Sektör