Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ekonomik ömrünü tamamlayan hurda araçların tasfiyesine ilişkin yasal düzenleme yapılacağını söyledi. Çiçek, internet'ten alınan yüzde 15'lik iletişim vergisinin de yüzde 5'e indirildiğini belirtti. Bu arada sabit telefonlarda vergi oranı yüzde 15'e indirildi.

Bugün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cemil Çiçek içeride konuşulanları açıkladı, internete indirim müjdesini verdi. Çiçek bugün 3 tane kanun tasarısının görüşüldüğünü söyledi. Çiçek, internet vergisinde indirim yapılacağını açıklarken, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın uzunca bir süredir söylediği indirimin nihayet hükümetin takvimine alındığı böylece ortaya çıktı.

İŞTE ÇİÇEK'İN MÜJDESİ

Çiçek bakanlar kurulunun ardından şu açıklamayı yaptı:

"3 tane kanun tasarısı görüştük. Birincisi bankacılık kanununda değişiklik yapılması ile ilgili... Diğer görüştüğümüz konu ise terör suçundan hüküm giyenler banka kuramayacak. Son olarak da gelir vergisi kanununda bazı değişiklikler yapılmasına dair kanun tasarısını görüştük. Amaç ekonomide rekabet gücünü artırmak. İstihdamı teşvik etmek. Yeni kanunla vergi kaçağının önlenmesi amaçlanıyor. Bunların amacı istihdama teşvik etmek, kayıt dışılığı ortadan kaldırmak. İnternet iletişiminden alınan vergi de indirilecek."

İnternet'ten alınan yüzde 15'lik iletişim vergisi de yüzde 5'e indirildi.

Bu arada sabit telefonlarda vergi oranı yüzde 15'e indirildi.