Bu sezon 71 takıma 17.1 milyon dolar dağıtan Ziraat Türkiye Kupası’nı Şanlıurfa’da kaldıran takım 1.5 milyon doların sahibi olacak. Finalin oynanacağı Şanlıurfa GAP Arena’da 30 bin taraftarın 25 bini şehir dışından olacak. Şanlıurfa’da maç günü ekonomisi 5 milyon lirayı geçecek.

Yeni yayın ihalesi ve isim hakkı satışıyla kulüplerin gelirlerini yüzde 30 artıran Ziraat Türkiye Kupası, bu sezon takımlara 17.1 milyon dolar dağıtacak. Bu sezon kupadan Fenerbahçe 1 milyon 850 bin dolar kazanırken, Trabzonspor’un geliri 1 milyon 750 bin dolar oldu. Kupayı kaldıran takım kasasına 1.5 milyon dolar daha koyarken, 2’nci olan takım 900 bin dolar kazanacak. Final maçı 47 milyon liraya mal olan Şanlıurfa GAP Arena’da oynanacak, 23 bin adet biletten 345 bin TL’ye yakın gelir elde edilecek. Şanlıurfa’da maç günü ekonomisi ise 5 milyon lirayı geçecek.

25 bin kişi gidecek

Şanlıurfa’nın böylesine önemli organizasyonlara ev sahipliği yapması gerektiğinin altını çizen, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, şu bilgileri verdi: “30 bin kişilik stadyum maça hazır. 25 bin taraftarı şehir dışından bekliyoruz. Şanlıurfa’ya gelecek taraftarların her biri 200 lira harcasa 5 milyon liralık ekonomi oluşuyor. Otellerin doluluk oranı yüzde 100. Bunun yanı sıra turizm yerlerimizde de gerekli çalışmalar yapılıyor. Esnaf maç gününü bekliyor. Böylesine önemli bir finale ev sahipliği yapmak çok önemli.”

4 bin kişi kalacak

Şanlıurfa’da 2 adet 5 yıldızlı otel bulunduğunu söyleyen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, şu bilgileri verdi: “Maç için şehre gelen taraftarlar ve yöneticilerle birlikte 4 bin kişinin Şanlıurfa’da konaklayacağını düşünüyoruz. Şanlıurfa’da mayıs ayı itibariyle dini turizm açısından oldukça yoğun bir sezon yaşanıyor. Ziraat Türkiye Kupası final maçıyla birlikte otellerin tamamı dolmuş durumda. Bunun yanı sıra kamu misafirhaneleri, konukevleri ve yetersiz kaldığı durumda özellikle ailelerin evlerini misafirlere açması konusunda çalışmalar yürütülüyor. Aynı zamanda böylesine büyük bir organizasyonun şehrin tanıtımına yapacağı katkı da çok önemli.”

Organizasyon şehri

Kupa finalinden sonra 15-16 Mayıs tarihleri arasında Serbest Stil Dünya Motokros Şampiyonası’nın da 30 bin kişilik GAP Arena Stadyumu’nda yapılacağını söyleyen Nuri Okutan, “Dünyanın değişik şehirlerinden gelecek taraftarlar Şanlıurfa’da buluşacak. Şehrimiz bundan sonra da bu tür organizasyonların merkezi olacak” dedi.

Barcelona THY’yi üzdü uçak Urfa’ya yöneldi

BARCELONA’nın Inter’i yenmesine rağmen Şampiyonlar Ligi’ne veda etmesi THY’yi de üzdü. Barcelona ile Şampiyonlar Ligi finaline gitmeyi bekleyen THY bu şansı kaybetti. Barcelonalı futbolcuları ve yönetimini taşıyan uçak ise önümüzdeki hafta Trabzonspor’a tahsis edilecek. Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası finalinde Şanlıurfa’da karşılaşacak olan Trabzonspor bu maça Barcelona’nın uçağıyla gidecek.

47 milyon liraya 17 yılda bitti

100 kişilik basın odası ile TV ve radyo yorumcuları için özel oda var.

Stadyumda ayrıca engelliler için de özel bölüm bulunuyor.

Şanlıurfa GAP Arena’nın büyüklüğü 26 bin 400 metrekare.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun da en büyük stadı. (Ceyhun KUBURLU - HÜRRİYET)



Editör: TE Bilisim