Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Koordinasyon toplantısı, 10 il müdürünün katılımı ile Elbistan'da yapıldı.

SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Dere, Sgk Elbistan hizmet binası ihalesinin 14 Temmuz'da yapıldığını belirterek, Elbistan'a yakışır bir binanın kısa zamanda yapılarak, hizmete sunulacağını söyledi.

Sgk İl Koordinasyon Toplantısı'na; Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Dere'nin yanı sıra, SGK Karaman İl Müdürü Yaşar Yılmaz, Osmaniye İl Müdürü Mehmet Korkmaz, Kilis İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, Gaziantep İl Müdürü Ahmet Yetim, Şanlıurfa İl Müdürü Nurettin Nacar, Adana İl Müdürü Muhammed Gerçek, Niğde İl Müdürü Enver Özbek, Hatay İl Müdür Vekili Hasan Yılmaz ve SGK Elbistan Merkez Müdürü Halis Güven katıldı.

Toplantının ardından Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman'ın da yer aldığı, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük'ün ev sahipliğini yaptığı yemeğe katılan il müdürleri, Elbistan'da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

SGK İl Müdürü Mehmet Dere, şunları söyledi:

"Böyle bir çalışmanın Elbistan'da yapılmasının Elbistan'ın tanıtımı açısından da faydalı olduğuna inanıyorum. Bizler, belirli aralıklarla bölgemizdeki 10 il müdürü olarak bir araya geliyoruz. Karşılaştığımız problemleri bu toplantılarda gündeme getirerek çözümler arıyoruz. Arkadaşlarımızın gerek uygulamada gerekse de mevzuatta karşılaştıkları sorunların tespitleri yapılarak bir araya geldiğimizde nasıl bir uygulama yapabileceğimizi, bu sorunları nasıl aşacağımızı ve mevzuatımızda karşılaştığımız sorunların nasıl giderileceği üzerinde tartışmalar yaparak, ortak akılı bularak bunları gerek kurum başkanlarımızla gerekse de il müdürleri olarak kendi aramızda paylamaktayız. Dolayısıyla böyle bir toplantıyı Elbistan'da yapmaktan dolayı çok mutluyuz.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük reformu olan sosyal güvenlik reformuyla birlikte büyük kuruluşlar bir araya geldi. Büyük kuruluşların bir araya gelmesiyle birlikte aynı zamanda bir takım sorunları da çözmek üzere bütün bölgedeki il müdürlerimizle birlikte 2008 yılından bu yana çok hummalı çalışmalar yaparak kurumu sorunsuz bir şekilde taşımanın haklı gururunu yaşıyoruz. "

Elbistan SGK Hizmet Binası ihalesinin 14 Temmuz'da yapıldığına da değinen Dere, "Belediye Başkanımız Durmuş Küçük, bu memlekete, bu şehre, Elbistan'a hizmet etmenin coşkusuyla hemen işlemlerimizi gördü ve Elbistan'da kuracağımız Sosyal Güvenlik Merkezi'nin arsasını ücretsiz olarak kurumumuza tahsis etti. Binamızın ihalesi 14 Temmuz 2011 tarihinde yapıldı. Kamu İhale Kanunu'ndan kaynaklanan belirli bir itiraz süresi var ve bu itiraz süresinin sona ermesinin ardından ihale sonuçlanarak, 3-4 gün içinde yer teslimi yapılacak. Yer tesliminden sonra ihaleyi alan firma 120 gün içerisinde binayı yapıp bizlere teslim edecek. İnşallah 120 gün sonra Elbistan'a yakışır, pırıl pırıl hizmet binamızın açılışını hep birlikte yapacağız" şeklinde konuştu.

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ise, ilçe halkının menfaatine olan işlerde acele ettiklerini belirterek, toplantı için Elbistan'a gelen SGK il müdürlerine çok teşekkür ettiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim