Suriye'nin İdlip Valisi Halit El Ahmet'in başkanlık ettiği sanayici ve iş adamları heyetini dün makamında kabul eden Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Suriye ile ekonomik ve kültürel ilişkilerini en üst seviyeye çıkarmak istediklerini bildirdi.

4 ay önce Kahramanmaraşlı sanayici ve iş adamlarıyla İdlip'i ziyaret ettiklerini ve o ziyaretin çok verimli geçtiğini belirten Tanılır, ''O ziyaret sırasında katıldığımız toplantılarda Kahramanmaraş ile İdlip kentleri arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin önemli gelişme kaydedeceğine inanmıştık. Bu ziyaretin ardından bu konuda önemli bir yol katetmiş olacağız'' dedi.

Tanılır, Türkiye ile Suriye arasında hemen her alanda ilişkilerin geliştiğini, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 milyar doları geçtiğini ve şimdilerde ticaret hacmine ilişkin 5 milyar dolar hedefinden söz edildiğini vurgulayarak, ''5 yıl önce bu rakamlar söylenseydi, inanmak çok zordu. Biz 5 milyar dolar hedefinin de kısa sürede yakalanacağına inanıyoruz'' diye konuştu.

İdlip Valisi Halit El Ahmet de açıklamasında, amaçlarının Kahramanmaraş ile yakınlaşmak, ekonomik ve kültürel ilişkilerdeki gelişmeyi hızlandırmak olduğunu, bu amaçla Kahramanmaraş'a geldiklerini belirtti.

Ziyarete İdlip Belediye Başkanı Ömer Kasım Ağa, İdlip Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Hamidi de katıldı. Suriye heyeti Kahramanmaraş ziyareti kapsamında Kahramanmaraş Belediyesi’ni de ziyaret ederek, Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya katıldı. (www.kanal46.com)