Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki termik santralın özelleştirilmesi konusunda incelemelerde bulunmak için işletmeye gelen Erk firmasına ait yetkililer, işçilerin büyük tepkisiyle karşılaştı.

Erk firması yetkililerine ait aracın girişine izin verilmemesi ve yapılan sert müdahale sonucu yetkililer Çoğulhan Jandarma Karakolu'na sığındı. Olayın ardından santralde çalışan yaklaşık bin kişi toplanarak eylem yaptı.

Maden-İş Sendikası Afşin -Elbistan Linyitleri Şube Başkanı İsmet Bölükbaşı, "Erk firmasının geleceği birkaç gündür gündemdeydi. Biz sendika olarak buna karşıydık. İşçiler firma yetkililerinin gelmekte olduğunu duyunca nizamiyeye birikmiş. Erk firması yetkilileri içeri girmek isteyince işçiler taşkınlık yaptı. Biz işçileri sakinleştirmeye çalıştık. Erk firması yetkilileri Jandarmaya girdi. Bu arada olayı duyan tüm işçiler toplandı. A termik santralinin özelleştirmesine karşı olduklarını söyledi. Biz sendika olarak buranın özelleştirmesine karşıyız. Devletin malı bizim malımız. Şuan A Termik santrali Türkiye'de enerjiyi en ucuza üreten bir yer. Afşin-Elbistan Linyitleri Türkiye'nin diğer tüm kömür işletmeleri kadar kömür çıkaran bir yer. Hal böyle olunca da burasının özelleştirilmesinin yanlış olduğu kanaatindeyiz." şeklinde konuştu.

Termik Santral İşletme Müdürü Alper Özcan da, işletmenin enerji üretmeye devam ettiğini belirterek, "Erk firması yetkilileri teknik elemanlarını gezdirmek amacıyla işletmemize geldi. Bunu duyan işçilerde özleştirmeye tepki olarak Erk firması yetkililerinin gezmesine müdahale etti. Erk firması yetkililerinde herhangi bir yaralanma yok. İşletmemiz çalışmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.

(CİHAN)