23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Kahramanmaraş Ticaret Borsası (KTB) Başkanı bir günlüğüne değişti.


Özel Öz Derya İlköğretim Okulu öğrencisi Ashabil Arıkan, Kahramanmaraş Ticaret Borsa’sına gelerek Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu’nun konuğu oldu.


KTB Başkanı Ahmet Duran Balsuyu Ticaret Borsası’nın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Balsuyu, Ticaret Borsası olarak eğitime de katkı yaptıklarını belirtip; “140 üniversite öğrencisine karşılıksız burs verilmesinin yanında okullarda fakir öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı yaptık. Türkiye için en önemli şey eğitimdir. Eğitim bizim içinde çok önemlidir" diyerek genç öğrenciye de bir tavsiyede bulundu, ileride eğitimini tamamlayıp babasının işlerinin başına geçmesini ve bir gün Ticaret Borsası Başkanı olmak için çok çalışmasını istedi.


Özel Öz Derya İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ashabil Arıkan ise Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra ilk açıklamasını yaptı.


Arıkan yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Dünyada çocuk bayramı olan tek ülkenin Türkiye olması, bütün çocuklar adına beni gururlandırmaktadır.


Bu bayram Atatürk'ün gençliğe ne kadar güvendiğini de göstermektedir.


Bugün küçücük yaşlarıyla okul sıralarında olan arkadaşların geleceğin Türkiye'sini yükselten insanlar olacak.


Kimimiz doktor, kimimiz avukat, kimimiz devlet yöneticisi kimimiz de ticaret insanı olacağız. Hangi meslekte olursak olalım amacımız ülkemizin daha güçlü bir ülke olması, İnsanlarımızın daha mutlu ve huzurlu yaşaması için çalışmak olacaktır. Bizler tarihimizden aldığımız güçle dünyaya çok güzel mesajlar bırakabilecek bir milletiz.


Beni bu makama oturtan saygıdeğer büyüklerime çok teşekkür ediyor, bütün kardeşlerimin 23 Nisan Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.” (www.kanal46.com)