Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Kahramanmaraş’ın adını Türkiye ve dünyada layıkıyla duyururan ve dondurmada dünya devleri arasında yer alan Kahramanmaraş Dondurması MADO’ nun Türkoğlu ilçesinde bulunan Keçi çifliğinde incelemeler yaptı.

Vali Mehmet Niyazi Tanılır beraberinde Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Türkoğlu Kaymakamı Gazi Levent Kurtoğlu, Tarım İl Müdürü Ahmet Şahin ve Kılılı Belediye Başkanı Mehmet Bezirci ile keçi çifliğini gezerek sütün nasıl ve hangi koşullar altında sağıldığını, Saanen keçilerine verilen besin maddeleri ve bu besin maddelerinin sütün kalitesine yapmış olduğu katkıları ve sağılarak elde edilen sütün hangi şart ve koşşullarda muhafaza edildiği hakkında MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur’dan bilgiler aldı.

Vali Mehmet Niyazi Tanılır çiflik gezisi sırasında yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

“Dondurma denince akla Kahramanmaraş gelmesinde gerçekten büyük pay sahibi olan MADO’nun bu başarısının sırrının ilk önce özverili çalışmak ve her geçen gün kendisini geliştirmek olduğunu gördüm. MADO’ nun bu çiflikleri il geneline yayarak bölge halkının gelir seviyesinin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu ve buna benze çifliklerin gelişmesi ile ormanlara küçükbaş hayvanlar tarafından verilen zararlar minimuma inecek ve ekolojik dengenin bozulmaması sağlanacaktır. Saanen keçileri günlük ortalama 3 litre süt verdiğinden diğer cins keçilere göre daha fazla verim elde edilmektedir. Yıllık ortalama 3 yavru vererek küçükbaş hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Buna benzer çifliklerin artmasını temmenni ediyorum. Başarılı çalışmaları ve Kahramanmaraş’ın adını dünyada duyurduğunuz için MADO çalışanlarına teşekkür ediyorum." (Kaynak: Valilik resmi sitesi) (www.kanal46.com)