Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk, devletin temel gelir kaynağının vergi olduğunu hatırlatırken, vergi bilincinin küçük yaşlardan itibaren oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi.

Vergi konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek, vergi bilincini geliştirmek ve mükelleflere vergi ödeme alışkanlığı kazandırmak amacıyla 1990 yılından itibaren her yıl kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan bir heyet, KATSO Başkanı Mehmet Balduk’u ziyaret etti.

Ziyarette, Vergi Dairesi Başkanı Bülent Koçak’ın yanı sıra Grup Müdürleri ve Vergi Dairesi yöneticileri yer aldı. Heyet ilk olarak Vergi Haftası için yaptırılan mavi-beyaz yaka kokartlarını KATSO Başkanı Balduk ve ziyaret sırasında hazır bulunan KATSO Başkan Yardımcısı Serdar Zabun ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kubilay Doğan’ın yakalarına taktı.

Vergi Dairesi Başkanı Bülent Koçak, vergi haftası ile ilgili bilgi verirken, vergi haftasının amacına ulaşması için çeşitli aktivitelerle hafta boyunca devam edeceğini söyledi. Ayrıca Koçak, KATSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’na tekrar seçilmesinden dolayı Balduk’u tebrik etti.

KATSO Başkanı Mehmet Balduk, ise konuşmasında verginin önemine değindi. Devletin en temel gelir kaynağının hiç kuşkusuz vergi olduğunu işaret eden Balduk, şöyle konuştu:

“Toplum olarak vergi ödeme konusunda hassasiyet göstermeliyiz. Çünkü, vergi devletin en temel gelir kaynağıdır. Vergisini toplayamayan devlet, hizmet vermekte zorluk çekecektir. Bu nedenle vergi bilincini küçük yaşlardan itibaren kazandırmak büyük önem taşıyor. Bildiğim kadarıyla Vergi Haftası nedeniyle okullarda da bir dizi etkinlik yapılıyor. Bu etkinliklere ağırlık verilmeli. Konunun önemine binaen gelecek nesillerin bilgilendirilmesi, gelecekte daha sağlık vergi sisteminin hazırlayıcısı olacaktır.” (www.kanal46.com)