Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi, bugün sabah saatlerinde kan donduran bir olayla sarsıldı. Orhangazi Mahallesi sınırları içerisinde yer alan sanayi sitesindeki boş arazide, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılmış bir köpek bulundu. Çevredeki vatandaşlar, arazideki şüpheli durumu fark ederek bölgeye yaklaştıklarında korkunç manzara ile karşılaştı. Durumun ivedilikle yetkililere bildirilmesi üzerine, olay yerinde kısa sürede hareketlilik yaşandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Olayın ardından çekilen görüntülerin sosyal medya mecralarında yayılması, toplumun her kesiminden büyük tepki topladı. Hayvan hakları savunucuları ve bölge sakinleri, masum bir hayvana yönelik bu vahşi eylemi sert bir dille kınadı. Vatandaşlar, sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılması için dijital platformlarda çağrıda bulundu. Hayvanseverler, bu tür olayların cezasız kalmaması gerektiğini vurgulayarak yetkilileri göreve davet etti.

Kahramanmaraş'ta alev alan trafo korkuya neden oldu
Kahramanmaraş'ta alev alan trafo korkuya neden oldu
İçeriği Görüntüle

EMNİYET EKİPLERİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

İhbarı değerlendiren Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, bölgeye uzman ekiplerini sevk etti. Olay yeri inceleme ekipleri, boş arazide delil toplama çalışmaları yürüterek çevredeki güvenlik kameralarını mercek altına aldı. Emniyet güçleri, fail ya da faillerin kimlik tespiti ve yakalanması amacıyla kapsamlı bir operasyon başlattı. Savcılık talimatıyla derinleşen soruşturma kapsamında, bölgedeki tüm ihtimaller titizlikle değerlendiriliyor.

HAYVAN HAKLARI YASASI YENİDEN GÜNDEMDE

Elbistan'da yaşanan bu üzücü olay, hayvanlara yönelik şiddetin önlenmesi ve yasal yaptırımların caydırıcılığı konusunu bir kez daha gündeme taşıdı. Yerel halk, sokak hayvanlarının güvenliğinin sağlanması için denetimlerin artırılmasını talep ediyor. Yetkililer, olayla ilgili teknik incelemelerin devam ettiğini ve gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti. Toplum, adaletin yerini bulacağı anı beklerken, emniyetin saha çalışmaları kesintisiz sürüyor.