İzmit'te Harabe Daireye 12.500 TL Kira Şoku!
Kocaeli'nin İzmit ilçesinde kiralık olarak ilan verilen bir dairenin içinden paylaşılan görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Mutfak ve tuvaletin oldukça eski, bakımsız ve neredeyse kullanılamaz durumda olduğu dairenin aylık kira bedelinin tam 12.500 TL olması, tepkilere neden oldu.
Duvardan Dökülen Sıvalar, Kararmış Fayanslar
Paylaşılan karelerde, mutfağın duvarlarının döküldüğü, tuvaletin hijyen koşullarından uzak olduğu ve evin genel olarak uzun süredir bakımsız kaldığı açıkça görülüyor. Fiziksel durumu oldukça kötü olan bu daireye istenen yüksek kira bedeli, “Ev değil, harabe” yorumlarına neden oldu.
Sosyal Medyada Tepki Yağdı
Söz konusu ilan, kısa sürede sosyal medya platformu X’te (eski adıyla Twitter) birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Kullanıcılar, “Bu ev 12.500 değil, 2.500 bile etmez”, “İzmit'te yaşamak artık hayal oldu” gibi yorumlarla tepki gösterdi. Görsellerle birlikte gelen yorumlar, bölgedeki kira krizini bir kez daha gündeme taşıdı.
Uzmanlar Uyarıyor: "Fahiş Kira Talepleri Artıyor"
Emlak uzmanlarına göre İzmit ve çevresinde son iki yılda kira fiyatlarında ciddi bir yükseliş yaşanıyor. Ancak bazı ev sahiplerinin konutların mevcut durumunu göz ardı ederek yüksek kira istemesi, “fırsatçılık” tartışmalarını da beraberinde getiriyor. Uzmanlar, piyasanın denetimsiz bırakılmasının bu tür abartılı fiyat taleplerini artırdığını vurguluyor.