11 ayın sultanı Ramazan'da ilk sahura pazar akşamı kalkılacak, ilk iftar pazartesi açılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını 6 YTL olarak belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Ramazanın ayının bütün insanlığa hayır, huzur ve barış getirmesini diledi. İslam dünyasında Ramazan heyecanı yaşanıyor. 11 ayın sultanı Ramazan başlıyor.

Ramazan ayının ilk orucu 1 Eylül Pazartesi günü tutulacak.

Ramazan'ın bolluk ve bereketi iftar sofralarına yansıyacak.

Ramazanda orucu en erken Hakkarililer, en geç de Çanakkaleliler açacak. İftar, Çanakkale'de 19.56'da, Hakkari'de ise 18.44'de açılacak. İlk iftar Ankara'da 19.30'da, İstanbul'da 19.46'da ve İzmir'de 19.51'de yapılacak.

İlk gün Ankara'da 14 saat 51 dakika, İstanbul'da 14 saat 54 dakika, İzmir'de 14 saat 45 dakika, Hakkari'de 14 saat 42 dakika oruç tutulacak.

Kadir gecesi, 26 Eylül Cuma günü kutlanacak.

Son oruç 29 Eylül Pazartesi günü tutulacak ve 30 Eylül Salı günü Ramazan Bayramı başlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2008 yılı için fitre miktarını 6 YTL olarak belirledi.

Diyanet İşleri Başkanı Profesör Doktor Ali Bardakoğlu, Ramazan mesajında, "Bu manevi mevsimi; geçmişimizi muhasebe ederek, kendimizi kötülüklerden ve haramlardan uzak tutarak, hayra ve kalıcı mutluluğa yönelerek çok iyi değerlendirelim. Oruçlarımızı her türlü haramdan, kötü söz ve davranışlardan bizleri koruyucu bir kalkan kılalım" dedi.