Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün de sanıkları arasında yer aldığı Karagümrük çetesine yönelik davaya devam edildi.


Mahkeme, Ünlü’nün de aralarında bulunduğu 3 tutuklu sanığın tahliye talebini reddetti.


İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 26 sanıklı davada 2’si tutuklu 10 sanık hazır bulunurken, Ahmet Mahmut Ünlü sağlık sorunlarından dolayı duruşmaya katılmadı. Ünlü’nün ailesinin yanı sıra iş adamı Fadıl Akgündüz ile yazar Emine Şenlikoğlu da izleyiciler arasında yer aldı. Tanıkların dinlenildiği duruşmada söz alan sanık avukatları, tahliyeye yönelik taleplerde bulundu. Duruşmanın işleyiş safahatına ilişkin bilgiler veren Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, “Aralık ayında bu dosyayı bitirmek istiyoruz” dedi.


Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Ahmet Mahmut Ünlü, Barış Sezek ve Mahjouba Demirel hakkında atılı suçun niteliği, bir kısım sanıkların beyanları, yakalama ve el koyma tutanakları, bir kısım sanıklar ile mağdurlar arasında para hareketlerini gösteren ödeme belgeleri, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delillerin henüz toplanmamış olması, sanıkların tutukluluk hallerine ilişkin makul süreyi aşan bir durumun olmaması nedeniyle tahliye taleplerini reddetti. İHA