Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kahramanmaraş İl Müdürlüğü'nce düzenlenen ve 7-13 Nisan tarihleri arasındaki Sosyal Güvenlik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

SGK İl Müdürü Mehmet Dere, kamuoyunda sağlıklı bir Sosyal Güvenlik bilincinin oluşturulması, Sosyal Güvenliğin toplumumuzun tüm kesimlerine benimsetilmesi, kayıt dışı istihdamla daha etkin bir şekilde mücadele edilmesi amacıyla Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında bir program düzenlediklerini belirtti.

07-13 Nisan 2008 tarihleri arasında kutlanacak olan Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri programı ise şöyle:

07.04.2008 Pazartesi günü: Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığı ziyareti. (Gerçekleştirildi)

08.04.2008 Salı günü; Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası Başkanlığı, Huzurevi ve Kız Yetiştirme Yurdu ziyareti. (Gerçekleştirildi)

09.04.2008 Çarşamba günü; Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Köy, Kasaba ve Mahalle Muhtarları ile Toplantı. (Gerçekleştirildi)

10.04.2008 Perşembe günü; Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantısı, Şoförler Odası ve Küçük Sanayi Sitesi Esnaflarını ziyaret.

11.04.2008 Cuma günü saat 19.30’da Necip Fazıl Kültür Sitesi’nde yapılacak Etkinlik Programı:

*Açılış ve İstiklal Marşı

*SGK İl Müdürü Mehmet Dere’nin Açılış Konuşması

*Slayt Gösterisi

*Orta Öğretim Kurumları arasında düzenlenen Sosyal Güvenlik konulu Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin kompozisyonlarının okunması

*Dereceye giren Ortaöğretim öğrencilerinin şiirlerinin okunması

*Kompozisyon ve Şiir Yarışmasında dereceye giren ilk beş öğrenciye ödül verilmesi

*Kahramanmaraş’ta İstihdama katkı sağlayan işadamlarına plaket verilmesi

*Düzenli prim yatıran Bağ-Kurlular arasından kura ile belirlenecek beş kişiye plaket verilmesi

*Folklor ekibi gösterileri ve kapanış.

PROGRAM KAPSAMINDA HUZUREVİ ZİYARET EDİLDİ

Sosyal Güvenlik Haftası nedeni ile Kahramanmaraş Huzurevi’nde kalan yaşlılar ziyaret edildi.

Beraberinde bazı SGK çalışanları ile Huzurevi’ne gelen SGK Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Dere, yaşlılara çiçekler vererek onlarla sohbet etti, gönüllerini aldı. Bu arada; Dere'yi karşılayan yaşlılardan birisinin gözlerinin nemlenerek duygulu anlar yaşadığı görüldü. Yaşlı adamın Dere'yi oğluna benzettiği öğrenildi. (Yanda en üstteki fotoğraf)

Yaşlılar ziyaretten memnuniyet duyarken, bazılarının ise gözlerinin yaşardığı gözlendi. Dere ise hafta ve ziyaretle ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“7-13 Nisan arasında kutlanmakta olan Sosyal Güvenlik Haftamız münasebetiyle; kurum olarak sosyal güvenlik bilincini topumun her kesimine yaymak maksadıyla bir takım etkinlikler düzenledik. Bu etkinliklerimiz içerisinde huzurevi ziyaretimiz vardı. Burada kalan amcalarımızı, dayılarımızı ve teyzelerimizi ziyaret ederek onların gönüllerini almak, onları hoşnut etmek için, böyle bir ziyaret programladık. Burada bulunmaktan son derece mutluyuz. Hafta dolayısıyla toplumumuzun yeni reform yasasını daha iyi anlamalarını ve kendilerine getirdikleri artı ve eksileri gündeme getirmek bilinçli bir şekilde hareket etmek amacıyla, hafta boyunca etkinlikler sürecek. 11 Nisan Cuma akşamı ise; Sosyal Güvenlik kutlaması Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Törende; kompozisyon yarışması ve güzel şiir okuma yarışması haricinde, istihdama katkı sağlayan işverenlerimize ve düzenli prim ödeyen Bağ-Kur sigortalılarımıza ödül ve plaket verilecek. Programa herkesi davet ediyoruz.”

SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN SMMMO ZİYARETİ

Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kahramanmaraş İl Müdürü Mehmet Dere, Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mehmet Gümüşer’i makamında ziyaret etti.

Sosyal Güvenlik Yasası ve Kurumun hizmetleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette, SGK İl Müdürü Mehmet Dere; Sosyal Güvenlik Yasası ve Kurumda yapılacak düzenlemelerle çalışanların daha da rahatlatılmasıyla ilgili yapılacak çalışmalara yön verecek konularda SMMMO’dan da katkı beklediklerini ifade etti.

SMMMO Başkanı Mehmet Gümüşer ise; SGK İl Müdürlüğü’nde üyelerine hizmet ulaştırılması yönünde kendilerine ulaşan bir problem olmadığını belirterek, Sosyal Güvenlik Yasası ve Kurumun işleyişi hakkında yasal ve idari sorunlar ile önerilerini rapor haline getirerek Kuruma sunacaklarını ifade etti. (Ajans 46 - www.kanal46.tv)






(NOT: BU HABERİ BASIN-YAYIN KURULUŞLARI KAYNAK BELİRTEREK İKTİBAS EDEBİLİR.)