Erzincan'ın Kemah İlçesi Olukpınar köyü kırsalında teröristlerin yola döşedikleri uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu 9 asker şehit olurken, hain saldırıda yaralanan Kahramanmaraşlı Jandarma Er Ali Üzüm'ün kız kardeşleri ağabeyleri için dua ediyor.

Kemah ilçesi kırsalında terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 2 askerden biri olan Jandarma Er Ali Üzüm'ün tedavisi Erzincan Devlet Hastanesi'nde sürerken, baba Yaşar Üzüm (53) ile anne Feriha Üzüm (45) Erzincan'a hareket ettiler. Üzüm çiftinin Erzincan'dan sonra Ankara'ya geçecekleri öğrenildi. Evde dayıları ile birlikte sessiz bir bekleyişe koyulan 15 yaşındaki Fatma Üzüm ile diğer kardeşleri ağabeyleri için dua ediyor.

Şehit ailelerine başsağlığı ve sabır dileyen Fatma Üzüm, "Ağabeyimin yaralı olduğunu biraz önce öğrendik. Annem ve babam Erzincan'a gittiler. Ağabeyimin çenesinden yaralı olduğunu öğrendik. İnşallah kendisine bir şey olmaz. Ama 9 şehidimiz bizi gerçekten üzdü. Bitsin artık bu terör" dedi.

Askerliğinin bitimine 6 ay kala hain saldırıda yaralanan Ali Üzüm'ün acemi eğitimini Bilecik'te aldığı öğrenildi. Üzüm, saldırı düzenlenen aracın şoförlüğünü yapıyordu. Yaralı asker Ali Üzüm’ün toplam 5 çocuklu ailenin ortanca çocuğu ve tek erkek çocuğu olduğu da öğrenildi. Bu arada ailenin en büyük çocuğu İlkay Karademir (27) ile Hatice Karademir’in (25) evli oldukları ve Belçika’da yaşadıkları belirtildi. Ailenin diğer çocukları olan Fatma’nın 15 ve en küçük çocuk Eda’nın ise 11 yaşında olduğu ve baba Yaşar Üzüm’ün ise biber işleme tesisinin bulunduğu, burada askerde olan oğlu ile birlikte çalıştığı ifade edildi. (Ajans 46 - www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim