Vatandaşın gecikme faizi ve açma kapama ile başı dertte.


 


Elektrik dağıtımı devredildiği günden bu yana vatandaş sürekli gecikme faizi ve açma kapama parasıyla zor duruma mı düşürülüyor?


 


AKEDAŞ’ın elektrik dağıtımını devraldığı günden itibaren elektrik saatlerinin okunma ve ödenme zamanlarını değiştirdiğini ileri süren bazı vatandaşlar, AKEDAŞ’ ın adeta bir taşla iki kuş vurduğunu, hem gecikme faizi aldığını,hem de  açma kapama parası aldığını iddia ediyorlar.


Hizmet verilen illerin çoğu yerinde elektrik saatlerinin okunma ve ödenme tarihlerine bakıldığı zaman ise, ne fabrikada çalışan işçilerin maaşlarını alma tarihlerine uyduğu görülüyor, ne de kamuda çalışanların maaşlarını aldığı tarihlere uyduğu görülüyor. Dolayısıyla bu durum elektriğin kendisinden ziyade, gecikme faizi ve açma kapama parasından dolayı mağdur duruma düşen vatandaşın dikkatlerinden ve cebinden kaçmadı.


AKEDAŞ dün akşam Kahramanmaraş-Gaziantep karayolunun 4 kilometresinde aydınlatma yaptı.


Dün akşam Gaziantep karayolunun 4 kilometrelik yol üzerine 340 bin TL yatırım ile  aydınlatma yaptıklarını belirten  AKEDAŞ’ın Elektrik Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Hasan Kaşıkcı, "Yolun karanlık olması nedeniyle halkımız birçok sorunla karşı karşıya kalıyordu. Bu bölgenin sorunları AKEDAŞ'ın sorunu anlamına gelmekteydi. O nedenle yönetim kurulumuzun aldığı kararla yolun aydınlatılmasını üstlendik" dedi.


Yol boyunca 94 adet aydınlatma direği ve 188 adet armatür kullanarak yolu aydınlattıklarını vurgulayan Kaşıkçı, "AKEDAŞ olarak bölge halkına katkıyı misyon edinmiş bulunmaktayız. Zira bu topraklarla doğup büyüyen ve bölgesine yatırımı borç bilen yönetim kurulu üyelerimiz bölge halkının kalkınması için canla başla mücadele etmektedirler. Bugüne kadar gerek eğitime gerekse sağlık alanında yaptığımız katkılar AKEDAŞ bu topraklarda var olduğu sürece devam edecektir' dedi.


 


Haber-Yorum