Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde ikamet eden Halil Azimli (35), 2004 yılında işe girmesine yardımcı olacak diye kimlik bilgilerini gönderdiği Antalya'daki asker arkadaşı tarafından dolandırıldı.

İşe girme ümidiyle beklerken 2007 yılında üzerine 2 şirket açıldığını öğrenen Azimli'nin başı alacaklılarla belada.

Azimli, İstanbul'a çalışmaya giderken, Kayseri yolu üzerinde güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Adına kayıtlı şirketlerin karşılıksız çek verdiği iddiasıyla 1 ay Kayseri'deki Sarız Cezaevi'nde yatan Azimli, karşılıksız çeklerin 2 milyon TL'yi bulduğunu anlattı.

Halil Azimli, "2004 yılında asker arkadaşım beni aradı. İşsiz olduğumu söyleyince benden 'seni işe aldıracağım' diyerek kimlik bilgilerimi istedi. Ben de gönderdim. 2007 yılında çalışmak için İstanbul'a giderken, kimlik kontrolü yapan jandarma ekipleri beni gözaltına aldı. Üzerime şirket kurulduğunu burada öğrendim. Sarız Cezaevi'nde 1 ay yattım. Daha sonra imza sirküleriyle karşılaştırıldı. İmzaların bana ait olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldım. Geçen yıl ekim ayının 22'sinde polisler beni çalıştığım yerden alarak Elbistan Cezaevi'ne götürdü. Burada 65 gün yattım. Şu an üzerime kayıtlı Ay Gıda Tekstil ve Asgar Gıda Tekstil Limitet Şirketi olarak 2 şirket bulunuyor. Karşılıksız çok sayıda çek verilmiş. Şu an 65 mahkeme dosyası var. Bunun 13'üne müdahale edildi, 52 dosya halen sürüyor." diye konuştu.

Azimli, evli ve 2 çocuk babası olduğunu belirterek, "Ben ancak kendi kendimi geçindiriyorum. Evim kira. Üzerime şirket kuran olarak düşündüğüm asker arkadaşım T.G. şu an Antalya E Tipi Cezaevi'nde yatıyormuş. Bu gelişmelerden sonra aile düzenim bozuldu. Maddi olarak çok büyük zarar gördüm. Fırıncılık yapıyorum, iyi bir mesleğim var, fakat iş bulamıyorum. Çünkü, 'yarın senin hapse girmeyeceğini nereden bilelim' diyerek beni işe almak istemiyorlar. Maddi durumum kötü olduğu için avukat tutamıyorum. Yetkililerden mağduriyetimin giderilmesini istiyorum." şeklinde konuştu. (CİHAN)