Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Bayramı törenlerine katılmak üzere kente gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz hafta göçük altında kalarak hayatını kaybeden Yaşar Alkaya'nın Elbistan'daki ailesini de ziyaret etti.

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ile vefat eden Yaşar Alkaya'nın ailesinin evine giden Devlet Bakanı Faruk Çelik, burada evin küçük kızı Esra Alkaya ile yakından ilgilendi. Ayrıca Yaşar Alkaya'nın kardeşleri ve oğlu Soner ile görüşen Çelik, taziyetlerini bildirdi.

Kahramanmaraş'ta, Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan 'Çöllolar' kömür havzasında, toprak kayması sonucu göçük altında kalan 9 işçinin yakınları ile görüşen Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Devlet, elinden gelen ne varsa onu esirgemiyor. İhmal mi yoksa başka bir neden mi var incelenecek" diye aileleri bilgilendirdi.

Kahramanmaraş'taki İşçi Ölümü İçin Beyoğlu'nda Eylem Yaptılar

İstanbul Beyoğlu'nda Galatasaray Lisesi önünde toplanan bir grup, Kahramanmaraş'ta Afşin - Elbistan Termik Santrali bölgesinde yaşanan göçük olayıyla ilgili yetkililerin ihmali olduğunu savunarak protesto eylemi yaptı. Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Kendilerine 'Karadeniz İsyandadır Platformu' adını veren bir grup, Karedeniz'de dere yataklarına kurulan HES'leri protesto etmek amacıyla Galatasaray Lisesi önünde toplandı.'Yaşamı yok ediyor HES'ler işçileri katlediyor' yazılı pankart açan grup, 'Yaşamları yok eden enerjiye hayır' şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Deniz Erbağ, "Yaşadığımız coğrafyanın dört bir yanında yaşamlarımızı katleden HES projeleri bugüne kadar her zaman dillendirmiş olduğumuz gibi enerji üretimi adı altında köylerimizi ele geçirme kültürlerimizi ortadan kaldırma toplumları asimile etme ve sularımıza el koyma projeleridir. Bugünse burada yaşamlarımıza kasteden HES projelerinin bir başka boyutunu inşaatlarda çalışan HES işçilerinin ölümlerine neden olan isyanımızı dile getiriyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta Afşin Elbistan Termik Santrali bölgesinde en az 10 işçi göçük altında kaldı. Olayın kamuoyuna yansımasıyla şirketin işçilere bu katliamla ilgili konuşma yasağı getirdiği ortaya çıktı. Bu örnek bizlere şirketlerin katliamlarının açığa çıkmasını engellemek için bugüne kadar her yolu denediğini bir kez daha hatırlatmış oldu." şeklinde konuştu. (Ajanslar)
Editör: TE Bilisim