İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kara harekatının sınır komşusu ile yapılan görüşmelere bağlı olarak her an yapılabileceğini söyledi.

Almanya Göç, Mülteciler ve Entegrasyon Bakanı Maria Böhmer ve beraberindeki Alman parlamenterlerle görüşen Bakan Şahin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Sınır ötesine kara harekatıyla ilgili gelinen noktanın sorulması üzerine Şahin, kara harekatının her zaman yapıldığını belirterek, askerlerin, polislerin karada hizmet verdiğini hatırlattı.


Karada bir boşluk olmadığını vurgulayan Şahin, "Görevlilerimiz, sürekli karada harekat halindeler. Kara harekatından kasıt, sınır ötesi bir kara harekatı ise o tabii ki ayrı bir konu. Onun değerlendirmesi devam ediyor. Ama bizim kendi sınırlarımız dahilinde kara harekatımız, karadan kontrol, karadan suç ve suçlularla mücadelemiz devam ediyor. Sınır ötesi harekat da havadan olduğu gibi karadan da sınır komşumuz ülkeyle yapılan görüşmelere bağlı olarak her an yapılabilir." dedi.


Şahin, iç güvenlik ve terör konusunda herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi, ihtiyaçların karşılanması noktasında gecikmenin olmaması açısından Bakanlar Kurulu'nun ortak görüş ve kararı oluştuğunu anlattı. Şahin, terör örgütünün yürüttüğü ülkeyi bölmeye yönelik çabalar karşısında büyük devletin ve onun güvenlik güçlerinin, toplumun da aziz milletin de desteğiyle bugüne kadar olan mücadelesinin bundan sonra da yine hiç tereddüde meydan vermeyecek şekilde ve terör örgütünü muhtemelen kısa zamanda bitirecek şekilde devam etmesi konusunda hükümetin kararlılığının ortaya konduğunu ifade etti.


Hakkari, Şırnak, Siirt ve Diyarbakır'ı kapsayan bölge seyahati hakkında da bilgi veren Bakan Şahin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte gerçekleştirecekleri ziyaretin önceden planlanmış bir ziyaret olduğunu belirterek, barajların bitirilmesi konusunda çalışma yürüteceklerini ifade etti. Bakan Şahin, bölge ziyaretinde valiler, kaymakamlar, jandarma ve emniyet yetkilileriyle de bir görüşme yapacağını kaydetti. Şahin, bölgedeki güvenlik güçlerinin çalışmalarını da yerinde inceleyeceklerini ifade etti.