Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş'a 'a "kahramanlık" unvanı verilişinin 37. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başbakan mesajında, Maraşlıların Kurtuluş Savaşı'nda can pahasına azim ve kararlılıkla direndiklerini belirterek şöyle dedi:

"Büyük bir inanç ve istiklal aşkıyla vatan savunmasında tek yürek olan Maraş halkı, eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir.

Yüksek bir ruh ve şuurla verilen bu mücadeleyle tarihe geçen unutulmaz bir destan yazılmış, Maraş şehrimiz Kahraman unvanıyla onurlandırılmıştır.

Kahramanmaraş'ın bu anlamlı günü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sütçü İmam ve bütün İstiklal kahramanlarını rahmetle, minnetle anıyor, tüm Kahramanmaraşlıları sevgiyle selamlıyorum"

TARİHTE 7 ŞUBAT 1973

TBMM'de kabul edilen bir yasa ile 7 Şubat 1973'te "Maraş" iline "Kahramanlık" unvanı verildi ve ilin adı "Kahramanmaraş" oldu.

Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yeralan, dondurma, biber ve tarhanasıyla ünlü bir ildir. Kurtuluş Savaşı sırasında Fransız işgalcilere karşı verdiği yerel mücadeleden dolayı TBMM tarafından istiklal madalyası verilen ilk ildir. Daha sonra Maraş olan eski adı, Kahramanmaraş olarak değiştirilmiştir. (www.kanal46.com)