Türk siyasetinin tanınmış simalarından ve kendi deyimi ile ‘üzerindeki ölü toprağını kaldırabilmek için’ geldiği memleketi Kahramanmaraş’ta irtibat bürosu açarak aktif siyasete dönme sinyalleri veren Ökkeş Şendiller, Kahramanmaraş Belediyesi ve Başkan Mustafa Poyraz’ı icraatlarını sıkı bir şekilde yakından izlemeye devam ediyor.

Yaklaşık 5 aydan bu yana Başkan Poyraz ve Belediye hakkında ortaya attığı iddialara her ne hikmetse bir türlü cevap gelmediğini belirten Şendiller, 14 Mayıs Cuma akşamı Aksu TV’ye çıkarak tek başına katılacağı programda iddialara cevap vermeye çalışacak olan Poyraz’a bazı sorularının olacağını bildirdi.

POYRAZ, İDDİALARA BASIN TOPLANTISI İLE GAZETECİLERİN
KARŞISINDA DEĞİL DE TV’DEN CEVAP VERECEK!


Kahramanmaraş Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Poyraz, son günlerde kendisi ve belediye hakkında ortaya atılan iddialara cevap verebilmek için Aksu TV’ye çıkacak.

2002’de oturduğu başkanlık koltuğunda 2004 ve 2009 yerel seçimlerini de kazanarak 8 yıldır başkanlık yapmakta olan Mustafa Poyraz ile yönetimindeki Kahramanmaraş Belediyesi hakkında Ökkeş Şendiller sıkı bir muhalefet yürütüyor.

Türk siyasetinin tanınmış isimlerinden ve kendi deyimi ile ‘Üzerindeki ölü toprağını kaldırabilmek için” geldiği memleketinde irtibat bürosu açarak aktif siyasete dönme sinyalleri veren Ökkeş Şendiller, Poyraz ve belediye aleyhine birbiri ardına ortaya attığı iddialara şu ana kadar belediye cephesinden herhangi bir cevap gelmemişti.

Poyraz hakkında ortaya atılan iddialara sessiz kaldığı için AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a da önceki gün yaptığı basın toplantısında eleştirilerde bulunan Şendiller, şunları kaydetti:

“Bizim söylediklerimize sessiz kalmaları kesinlikle mümkün değil. Er ya da geç bir cevap vermek zorundalar. Gönül isterdi ki bir basın toplantısı ile gazetecilerin huzurunda bunları cevaplasın. Ya da TV’ye birlikte çıkalım ve orada bunları karşı karşıya ele alalım. Neyse şimdilik bununla idare edeceğiz. Tek başına da olsa söylediklerini dikkatle takip edeceğiz. Ondan sonra da yine bizim söyleyeceklerimiz elbette olacak.”

Başkan Mustafa Poyraz’ın konuk olarak katılacağı ve Aksu TV Genel Müdürü Turgay Terzibaş’ın hazırlayıp sunduğu “B Planı” isimli program Cuma akşamı saat 21.30’dan itibaren canlı olarak yayımlanacak.

İŞTE ŞENDİLLER’İN BAŞKAN POYRAZ’A SORULARI:

Şendiller, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sayın Başkan’a icraatlarıyla ilgili bu güne kadar sorduğumuz sorulara cevap alamadık. Aksu TV’de bugün saat 21.30’da çıkacağı B Planı programında madem belediye ile ilgili iddialara cevap verecek, o zaman aşağıdaki sorularımıza da cevap vermesini kamuoyumuz adına rica ediyorum.

1- Bir internet sitesinde yapılan ankette Poyraz % 67 oranında çok başarısız bulunuyor ...% 9 başarısız yani toplam % 76.. Başkan ve ekibi bundan habersiz mi? Seçimden sonraki bir yıl gibi kısa zaman neden popülerliğini yitirmiş olabilir? (Ayrıca bu anketle ilgili yorumları okuma fırsatları olursa, aynaya bakmış olurlar.)

2- Yeni belediye binası yeri sizce uygun mu? İnşaat maliyeti nedir? Bu arsayı satarak daha uygun bir yere daha müsait şartlarda bir belediye binası yapmayı hiç düşündünüz mü? Belediye inşaatına katkıda bulunan firmalar arasında bir milletvekilinin kardeşinin de olduğu yönündeki iddialar doğru mu? Madem binanın dış yüzeyini beyaza boyayacaktınız o zaman neden inşaatında beyaz çimento ile harç kullandınız? Proje müellifinin bu konuda sizlere kızgın olduğu iddiaları doğru mu?

3- Yeni çöp toplama alanı ile şehir ve bölgeyi yaşanmaz hale getireceksiniz. Şehrin batısında, su havzasında ve orman içinde böyle bir tesis yapılmayacağını size anlatan kadronuz yok mu? Kapıçam – Tomsuklu bölgesindeki eski yerden vazgeçme sebebiniz olan tepkilerin, daha güçlüsünün yeni alan için yapılacağını görmüyor musunuz?

4- Yaptınız ihaleleri iptal etmeyi her nedense alışkanlık haline getirdiniz... Yanlış yaptığınız ihaleler yüzünden devletin ve belediyenin uğradığı zararları ve vatandaşların uğradığı mağduriyeti kim telafi edecek? İhale iptalleri nedeni ile işsiz kalan ve mecburen gönüllü olarak çalışmaya zorlanan işçilerin durumu sizin vicdanınızı hiç sızlatmıyor mu?

Yasalara uygun ihale yapacak ekibiniz yoksa ehil bir ekip oluşturmayı düşünüyor musunuz? (Kahramanmaraş’ta binlerce üniversite mezunu işsiz bulunurken, çok yakın çalışma ekibiniz içerisinde lise mezunu olanlar var mı?)

5- Şehrin kanalizasyonu ve fabrikaların zehirli atıkları ile canlı yaşayamaz hale gelen Sır barajı ve Aksu nehriyle ilgili bir tedbiriniz var mı? Varsa ne aşamada? Bu konuda olması muhtemel çevreci ve siyasi tepkileri nasıl karşılayacaksınız?

6- Çimleri ve ağaçları sökerek taş döşemeye ve yaptığınız kaldırımlarla şehrin estetiğini bozmaya devam edecek misiniz?

Başta eski itfaiye meydanı ve Ulu Camii bahçesi olmak üzere vatandaşın nefes almak için dinleneceği alanları tahrip etmeye devam edecek misiniz?

7- Köstebek yuvasına dönen caddelerimiz vatandaşın araçlarını hurdaya çevirirken bir tedbir almayı düşünüyor musunuz? Bu KAHRAMAN şehre kaliteli asfalt ve çağdaş bir hizmeti layık görmüyor musunuz?

8 – Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi kavşağındaki o güzelim havuzu sökerek yeniden havuz yapmayı nasıl açıklayacaksınız? Madem yeniden havuz yapacaktınız eskisinin ne kusuru vardı? ‘Metal Yelpaze’ adı takılan bu havuz için ne kadar bir harcama yapıldı? Yasın sürücülerin gözüne güneşi yansıtması ile Allah göstermesin üzücü kazalara neden olacağı ileri sürülen burası için 275 bin lira harcama yapıldığı iddiası doğru mu?

9 – Eski otogarın yerinin satışı nedeni ile arsa varislerinin İller Bankası nezdinde adalete başvurdukları iddiası doğru mu?

10 – Kahramanmaraş Belediyesi bünyesindeki fırında şu anda kaç işçi çalışıyor? Burasının aylık ortalama 100 bin liradan fazla zarar ettiği iddiası doğru mu? Eğer doğru ise neden bir çözüm bulunmuyor?

11- Kahramanmaraş Belediyesi’nin şu anda anapara ve faizleri ile birlikte toplam borcu ne kadardır? Mahkemelerde belediye aleyhine açılan davalarda belediyenin ne kadarlık teminatı güvence olarak verilmiştir ve bunlar için aylık ne kadarlık faiz ödemesi yapılıyor?

12- Size ve belediyeye yönelik o kadar eleştiri ve iddia varken partinizin size ve belediyeye sahip çıkmama gerekçesi sizce ne olabilir? Bu konuda bir fikriniz var mı?

13- Belediye Park ve Bahçeler'in son yapılan ihalesine KİK nezdinde itiraz bulunurken ve de ihale onayı için firmalara tebliğ ve itiraz süresi dolmadan sözleşme için teklifine onay verdiğiniz firmaya davette bulunduğunuz doğru mu? Söz konusu bu firmanın dosyasında eksiklikler bulunduğu iddiaları doğru mu? Doğru ise birim teklifini nasıl onayladınız ve sözleşme için neden davetiye çıkardınız? Bu durum yasa ve mevzuatlara uygun mudur? (www.kanal46.com)