Cumhuriyet savcılığı, İstanbul Esenyurt’ta 30 seçim mührünün çalınması olayına el attı.


Seçimlere şaibe karıştırmaya yönelik olduğu iddia edilen skandalla ilgili soruşturma başlatıldı. İlçe Seçim Kurulu yetkilileri çalınan mühürlerle ilgili soruları cevapsız bırakırken siyasi parti temsilcileri, Yüksek Seçim Kurulu’na şikâyet dilekçesi sundu.


Yerel seçimler in yapılacağı 30 Mart’a sayılı günler kala İstanbul’un Esenyurt ilçesinde ‘mühür hırsızlığı’ skandalı yaşandı. Hafta sonu haberlere konu olan olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. İlçe Seçim Kurulu yetkilileri çalınan mühürlerle ilgili sorularını cevaplamaktan kaçındı. CHP, MHP, DSP ve HDP Esenyurt ilçe siyasi parti temsilcileri, çalınan mühürlerle ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) şikâyet dilekçesi sundu. Seçimlere şaibe karıştırmamak için olayı yakından takip ettiklerini söyleyen Esenyurt CHP İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Başpınar, mühürlerin çalınmasının basit bir hırsızlık olayı olmadığını ifade etti.


Zaman'ın haberine göre, 11 Mart 2014 tarihinde İstanbul Esenyurt İlçe Seçim Kurulu’nun bulunduğu Şehit Caner Mert Kapalı Spor Salonu’ndan “Evet” mühürlerinden 20 adet, 10 adet sandık kurulu mührü ve belediye seçimlerinde kullanılacak olan 312 adet mavi zarfın çalındığı öğrenilmişti. Çalınan mühürlerin kamuoyundan sır gibi saklandığı öğrenildi. Zaman’ın ‘Seçim öncesi skandal: 30 mühür çalındı’ haberinden sonra ilçe siyasi partileri harekete geçerek çalınan mühürler hakkında YSK’ya şikâyette bulundu. Güvenlik zafiyetinin yaşandığı İlçe Seçim Kurulu’nda gerekli önlemlerin alınması ve faillerinin bir an önce bulunmasını talep eden CHP, MHP, DSP ve HDP Esenyurt siyasi parti temsilcileri, olayın basit bir hırsızlık olmadığını iddia ediyor. Yerel seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik planlı ve organize bir olay olduğunu belirten CHP Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı Abdullah Başpınar, “Çalınan mühürlerle ilgili tanzim edilen keşif tutanağının ilçe siyasi parti temsilcilerine verilmesini istiyoruz. Seçimlerin adil geçmesi için kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapılması gerekiyor.” dedi. Zaman’ın ulaştığı Esenyurt İlçe Seçim Kurulu yetkilileri de konuya ilişkin açıklama yapmayacaklarını söyledi. Panik içinde hareket eden yetkililer, polis zoruyla gazetecilerin seçim kurulu binasına girmesini engelledi.

Editör: TE Bilisim