3. ihbar mektubu sadece cuntacıların faaliyetlerini deşifre etmekle kalmadı, bu faaliyetlerde cuntacılara yardım eden psikolojik harekat ajanlarını da kamuoyuna ihbar etti.

İddialara göre cuntacıların faydalandığı istihbarat personeli arasında Vali yardımcısından Ergenekon sanığına, kaymakamdan avukata kadar bir çok isim var.

FİŞLEMELERİN KAYNAĞI DA ORTAYA ÇIKIYOR

Dosya adı "Personel Bilgi Formu". Bugün çok sayıda gazetenin yer verdiği bu belge, sivil görünüşlü istihbarat elemanlarını anlatıyor. İddialara göre bu belgede adı geçen kişiler, güzide ordumuzun içinde yuvalanan cuntacılara hizmet etti ve çevresini fişleyip ispiyonladı.

KAÇ PSİKOLOJİK HAREKAT PERSONELİ VAR?

Klasör sadece buz dağının görünen kısmı. Listede 35 kişi var. Dosyanın üst yazısı 2005 yılında Genelkurmay Psikolojik Harekat Grup Komutanlığı'na gönderildiğini yazıyor. Emir gereği tanzim edilen personel bilgi formları ek'te notuyla.

VALİ YARDIMCISI DA VAR, ERGENEKON SANIĞI DA

Dosyanın içeriğinde yer alan isimler dikkat çekici. Bunlar arasında Vali yardımcısından, kaymakama, Ergenekon sanığından, kitap yazarına, avukattan, ilçe milli eğitim müdürüne kadar her kesimden pekçok isim var. Personeller, iki jandarma binbaşıya bağlı.

PERSONEL OLMAK İÇİN ŞARTLARIN UYMASI GEREK

İsimler hakkında tek tek dosya oluşturulup, bilgi notları düşülmüş. İşte Ergenekon sanığı Sevgi Erenerol'un dosyası. Fener Rum Patrikhanesi Faaliyetlerine karşı Propagandalarda kullanılabilir deniyor. İddialara göre Erenerol, üstüyle yüz yüze irtibat kuran bir istihbarat elemanı.

ZİLELİ'DE LİSTEDE

Ajan personel listesinde dikkat çeken isimlerden biride Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli. Zileli'den irticai ve misyonerlik faaliyetleri konularında yararlanıldığı yazıyor. Ülke menfaatlerini gözetir ancak makam ve mevki hırzı vardır deniyor.



samanyoluhaber.com