Kahramanmaraş Belediyesi tarafından geçen yıl 50.8 milyon YTL’ye satılan ve şu anda yıkım çalışmaları tamamlanan eski otogarın yerine yapılacak olan alışveriş merkezinin, global durgunluk nedeni ile 2014 yılına kadar askıya alındığı dedikoduları kent gündeminde yerini alırken, tekstil yatırımları ile tanınan Değirmenci grubunun Kahramanmaraş’a alışveriş merkezi yapmak için harekete geçtiği öğrenildi.

Kahramanmaraş kent merkezinde de tekstil yatırımları bulunan ve ünlü Evita markasına bünyesinde bulunduran Değirmenci Grubu’na ait olan ve Gaziantep yolu üzerindeki tekstil fabrikasının yerine yapılması düşünülen ‘Kahramanmaraş Alışveriş Merkezi’ isimli yatırımın avam projesi de hazırlatıldı.

Kent merkezinden Gaziantep yönüne giderken sağ tarafta yer alan 74 bin 587 metrekarelik alan üzerinde, projeye göre 52 bin 210 metrekare inşaat alanı düşünülüyor.

Kahramanmaraş'ın çehresini değiştirmesi beklenen Kahramanmaraş Alışveriş Merkezi bünyesinde; market ve yapı market alanları, işyerleri, sinema salonları, spor alanları, fitness merkezi, karting alanı gibi bölümler yer alacak.

MDO DEĞİRMENCİ GRUP

Grubun resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde şöyle deniliyor:

“Değirmenci Grup geçmişte geleceği görebilen, değişen dünyanın hızına ayak uydurabilen, tüketici ihtiyaç ve beklentilerine göre teknolojisini yenileyen, yeni yatırımlar yapan, yenilikçi ve öncü bir fikrin eseridir. Bir vizyona sahip olmak için yenilikçi ve öncü olmak yetmez.

Değirmenci Grup öncü olmanın sorumluluğunun bilinciyle Türkiye ve dünya için üretiyor. 800 yüzyıl önce devraldığı geleneği yeni binyıla taşıma garetiyle yoluna devam ediyor.

Değirmenci Grup değişen ve gelişen tüketici ihtiyaçları doğrultusunda kendisini ve ürün çeşidini sürekli geliştiriyor.

Üstün baskı-boya terbiye teknolojisiyle üretilen her türlü mensucat kumaş.
Perde, döşemelik gibi mefruşat kumaşlar.

Dış giyimlik pamuk, polar, süprem, şönil, nicky velour, polar fleece, poly visconlu havlu, şarpa, polyester, viskonlu örme kumaşlar üretilip konfeksiyon edilmektedir.

Ev tekstiline yönelik konfeksiyon edilmiş ürünler.

ve en önemli ürünümüzün adı: değişim

Biz Değirmenci Grup olarak; iplik, dokuma, örme, havlu, baskı boya fabrikalarımızın "gözle görünen" güzellikleri ile değil bir iplikten insanların kullanımına sunulan final ürününe kadar uzanan tüm üretim aşamalarına kazandırdığımız sağlıklı bir entegrasyonla övünüyoruz.

Biz Değirmenci Grup olarak kuruluşları zirveye yaptıkları yatırımların değil anlayışların taşıdığına inanıyoruz.

Yatırımlarımızın ardında müşteri ihtiyaç ve beklentilerini en üst düzeyde kalite anlayışı ve hızda karşılayabilmek için geliştirdiğimiz "sağlıklı işleyen entegrasyon" vizyonu vardır. İşte bunun için bizim yatırımlarımız sadece dıştan değil, içten de güzeldir!

DÜNDEN BUGÜNE

800 Yıl Önce Başlayan bir Rüya


Değirmenci Grup'un hikayesi 800 yıl önce Babadağ'da başladı. Daha doğrusu Değirmenci Grup, 800 yıllık dokuma geleneği olan Babadağ'ın tekstil dünyasında gerçekleşen rüyasının adıdır.

Hikaye şöyle başlıyor: Türk boyları orta Asya'dan Anadolu'ya gelirken, geleneksel dokuma sanatlarını yani en iyi bildikleri işlerini de getirmişlerdir. Babadağ'a yerleşenler coğrafya tarıma pek elverişli olmadığı için hayatlarının dokumacılık yaparak devam ettirmişler, dokumacılığı kuşaktan kuşağa aktarmışlardır. İşte 1900'lere gelindiğinde dokuma sanatına üretim ve pazarlama boyutunun da girmesinin ardında Babadağı'n köklü geleneği vardır.

Bu gelenek şimdi yeni bin yılda , yeni bir anlayışla Değirmenci Grup öncülüğünde gelişerek devam ediyor.

1958 yılı yeni ilklerin başlangıcı oldu.

1958 yılında değirmenci ailesi Babadağ'dan Denizli'ye taşındı. Yeni bir kente gelme ve yerleşme heyecanı. Değirmenci ailesi Denizli'de 4 adet el tezgahında çarşaf üretimini sürdürdüler. Yeni bir kente işe yeni bir perspektif ile bakmaya başladılar.

1960 yılı ilk elektrikli dokuma makinasının giriş yılı oldu.

1960 yılında ilk elektrikli dokuma makinasıyla ilk makina yapımı kumaşlar üretilmeye başlandı. İlk makinayla dokuma heyecanı işe yeni bir boyut getirmişti. Zeki ve mustafa Değirmenci tarafından bu yeni kumaş adım adım dolaşılarak tüm Türkiye'de pazarlandı. O zamanlar Türkiye'sindeki imkansızlıklara ve zorluklara rağmen inatla ve kararlılıkla Değirmenci Grup'un temelleri işte o yıllarda atıldı.

İlk döşemelik kumaş heyecanı.

Takip eden yıllarda Türkiye'de ilk döşemelik kumaş üretiminin öncüsü Değirmenci Grup oldu.Döşemelik kumaş Türkiye pazarında ilgiyle karşılandı, kısa sürede benimsendi ve müthiş bir talep yaratıldı. böylece Değirmenci Grup kendi sektöründe bilinen ve aranan bir firma olmaya başladı. İlk kadife fabrikaları bayiliği,

İlk pamuk ipliği toptancılığı.

Değirmenci Grup, Türkiye'nin yaşadığı değişimler doğrultusunda işlerine yeni halkalar ilave ederek büyümeye devam etmiştir. Türkiye'de giderek yaygınlaşan kadife fabrikalarını bir çoğunun bayiliklerini alan Değirmenci Grup, aynı zamanda pamuk ipliği toptancılığına başlamıştır.
1992 yılı entegrasyon için ilk yatırımlar.

Dünya değişirken devam ediyor, devam ederken değişiyor. Bu hızlı değişim içinde Değirmenci Grup'da sürekli gelişerek büyümeye devam ediyor.1992 yılı Değirmenci Grup için gerçek bir dönüm noktası olmuştur. Denizli ve Türk Tekstil Sanayinin gelişmesine büyük katkılar sağlayan Değirmenci Grup, 1992 yılında Denizli Organize Sanayi Bölgesinde bugün gerçekleşen iplik, dokuma, örme, havlu, baskı-boya, konfeksiyon fabrikalarından oluşan entegrasyonun ilk yatırımlarını gerçekleştirmiştir.

DÜNYA'YA AÇILMANIN İLK HEYECANI

Yeni bin yılda yeni bir vizyonla yolunadevam eden Değirmenci Grup, bugün iplikten konfeksiyona kadar üretimini gerçekleştirdiği ürünlerini Türkiye, ABD, Kanada İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Rusya ve Belçika da daha iyi yaşamak isteyen insanların hizmetine sunuyor.

Ürünlerimize imzamızı gururla atıyoruz.

Bir rüya kendiliğinden ve kolayca gerçeğe dönüşmüyor.Gerçekleşen her rüya gibi Değirmenci Grup'un gerçekleşen rüyasının ardında da fedakarlıklar, imkansızlıklar ve uykusuz geceler var.

YÖNETİM KURULU

Özkaynaklarını, gelenek, bilgi birikimi ve yüksek teknoloji ile besleyerek üretim yapmakta olan MDO Değirmenci Group, çağdaş Türkiye'nin yapılanmasında sorumluluk almış, bilginin nesilden nesile aktarılması ile örnek bir organizasyon gerçekleştirmiştir. Bugün Cumhuriyetin 75. yılında, ailenin üç kuşaktan temsilcileri tarafından titizlikle yürütülen çalışmaları sürmektedir.

MDO Değirmenci Group Yönetim Kurulu Üyeleri:

Zeki Değirmenci, Mustafa Değirmenci, Fahri Değirmenci, İsmail Değirmenci, Mustafa Değirmenci

Zeki Değirmenci - Yönetim Kurulu Başkanı

1948 yılında Babadağ'da doğdu. Küçük yaştan başlayarak, babasının desteği ile dokuma ve ticaret konularında uzmanlaştı. MDO Değirmenci Group'ta üretimden sorumlu yönetim kurulu başkanı olarak profesyonel yaşantısını sürdürmektedir

Yönetim Kurulu Üyesi - İsmail Değirmenci

1954 yılında Babadağ'da doğdu. Genç yaşlarda ticaret ve dokuma konusunda uzmanlaştı.MDO Değirmenci Group yönetim kurulunda, stratejik planlama ve finanstan sorumlu üye olarak görev yapmaktadır.

Yönetim kurulu üyesi - Fahri Değirmenci

1963 yılında Denizli'de doğdu. ailenin diğer üyeleri gibi o da ticaret ve dokuma konusunda uzmanlaştı. MDO Değirmenci Group yönetim kurulunun yatırım ve finanstan sorumlu üyesidir.

Yönetim kurulu üyesi - Mustafa Değirmenci

1973 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Denizli'de tamamladı. Eğitimine İngiltere ve Amerika'da devam etti. MDO Değirmenci Group yönetim kurulunda ihracat ve pazarlamadan sorumlu üye olarak görev yapmaktadır." (www.kanal46.com)