Doğan Yayın Holding'e bir darbe de Maliye'den geldi. Doğan'ın ödemediği 15,7 milyon YTL'lik vergi borcu, 19,4 milyon gecikme zammı ve 40 bin YTL'de 'vergi ziyaı' ile tebliğ edildi.

Doğan Yayın Holding A.Ş, toplam 15 milyon 731 bin 189 YTL tutarında 'vergi aslı' ödemesi ile 19 milyon 451 bin 322 YTL tutarında 'vergi ziyaı' ve 40 bin YTL tutarında özel usulsüzlük cezaları içeren vergi/ceza ihbarnamelerinin şirkete tebliğ edildiğini duyurdu.

Doğan Yayın Holding'den İMKB'ye yapılan açıklamada, 1 Nisan 2002/31 Mart 2003 hesap dönemine ilişkin olarak, Halkalı Vergi Dairesi tarafından gönderilen 19 Aralık 2008 tarihli 'vergi inceleme raporları' dayanak gösterilerek toplam 15 milyon 731 bin 189 YTL tutarında 'vergi aslı' ödemesi ile 19 milyon 451 bin 322 YTL tutarında 'vergi ziyaı' ve 40 bin YTL tutarında özel usülsüzlük cezaları içeren vergi/ceza ihbarnamelerinin şirkete tebliğ edildiği belirtildi.

YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ

Açıklamada, "Söz konusu vergi inceleme raporlarında yer alan iddialar, başta hisseleri İMKB'de işlem gören şirketler olmak üzere yüzlerce şirketin ve onlarca holdingin son beş yıl içinde gerçekleştirmiş olduğu hisse alım ve satım işlemlerinin akibetini yakından ilgilendirmektedir. Düzenlenen vergi inceleme raporlarında yer alan iddialara karşı her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır' denildi.


Kredi notu düştü


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Doğan Yayın Holding (DYH) ve Hürriyet Gazetecilik A.Ş'nin kredi notunu düşürdü. Kuruluş, DYH ile ilgili değerlendirmesinde “Şirketin gelirlerinin YTL cinsinden olması endişelere yol açıyor”dedi.


Ajanslar